Vita fick färgade tvillingar

NYHETER

Provrören blandades ihop

LONDON

Provrören blandades ihop på sjukhuset.

Det helvita brittiska paret fick färgade tvillingar.

-Barnen är medvetna om att de är annorlunda, men de vet också att de är väldigt älskade, säger kvinnan.

Foto: EFTERLÄNGTADE BARN Genom provrörsbefruktning fick paret tvillingar. Ett dna-test visade senare att spermaproven hade förväxlats på sjukhuset. Foto:

När tvillingarna föddes 1999 var de oerhört efterlängtade. Med hjälp av provrörsbefruktning var drömmen om att bilda familj äntligen verklighet. Att sonen och dottern var lite mörka vid födseln bekymrade inte föräldrarna. Barnmorskan försäkrade att det handlade om spädbarnsgulsot.

Men tvillingarna blev mörkare för varje månad som gick.

-Jag kände i mitt hjärta att barnen inte var mina, men vågade inte säga något till min fru eftersom hon var så lycklig, säger pappan.

Fadern asiat

Ett dna-test visade att han inte var far till barnen. Pappa var i stället en mörkhyad asiatisk man. Spermaproven hade förväxlats på sjukhuset.

-När jag fick beskedet satte jag mig ner på golvet och grät. Det kändes som att jag utsatts för ett övergrepp, säger kvinnan till The Sun.

Mannen fick gå till domstol för att adoptera barnen, en process som kostade över en miljon kronor, eftersom den biologiska pappan också ville ha vårdnaden.

Förklarar för barnen

Nu försöker föräldrarna förklara för barnen varför de inte har samma hudfärg som mamma och pappa.

-Vår son sa en gång "jag vill vara rosa som pappa". Då svarade jag att "jag vill vara brun som du, det är därför jag solar". För tillfället är barnen lyckliga och balanserade. Men vi har blivit varnade för att det kan komma en reaktion senare, säger mannen.

Jens Kärrman