Nyheter

Man anhölls för Fryshusmordet

OUPPKLARAT I 11 ÅR Anders Gustafsson hittades mördad i ett saltlager i Hammarbyhamnen den 1 januari 1995. Han hade utsatts för brutalt våld.
OUPPKLARAT I 11 ÅR Anders Gustafsson hittades mördad i ett saltlager i Hammarbyhamnen den 1 januari 1995. Han hade utsatts för brutalt våld.

NYHETER

En 41-årig man anhölls i dag, skäligen misstänkt för det brutala mordet på Anders Gustafsson, 16, i Hammarbyhamnen den 1 januari 1995.

Anders hade utsatts för kraftigt våld.

Bland annat hade hans högra hand skiljts från kroppen.

Anders Gustafsson, 16.

Polisen är mycket förtegen om gripandet.

– Dels för att vi är i ett inledningsskede av det här, dels för att mannen är skäligen misstänkt - det vill säga den lägre graden av misstanke, säger Ulf Göranzon, polisens presstalesman, till aftonbladet.se.

41-åringen greps i dag vid 10-tiden i sitt hem och anhölls senare. Under eftermiddagen hölls förhör med mannen.

– Han förnekar bestämt varje form av inblandning, säger mannens försvarare, Bengt Söderström, till aftonbladets.se.

Nyårsdagen

På nyårsdagen 1995 hittades Anders Gustafsson mördad inne i ett saltlager vid kajplats 314 i Hammarbyhamnen i Stockholm.

Hans kropp var svårt sargad och polisen som kom till platsen trodde först att 16-åringen hade blivit överkörd av en bulldozer. Senare kunde rättsläkare konstatera att det handlade om ett mycket brutalt mord. Bland annat saknades den högra handen. Den har aldrig återfunnits.

Fest på Fryshuset

Anders Gustafsson hade tillsammans med några kompisar varit på en nyårsfest i skinnskallarnas klubblokal Höder Dart på Fryshuset, som då låg vid Danviksbro på Södermalms östra spets.

Omkring tolvslaget tros Anders ha lämnat festen. När kompisarna skulle bege sig hemåt upptäckte de att Anders saknades och började leta i hamnområdet. När de inte fann honom gav de upp.

Togs upp i TV 4

Under de dryga 11 år som gått sedan mordet har bara en person tidigare anhållits som misstänkt. Den personen släpptes senare. För en tid sedan togs fallet upp i programmet "Cold case Sverige" i TV 4.

Har dagens gripande något med programmet att göra?

– Vi kan inte kommentera det heller, säger Ulf Göranzon.

– I nuläget vill vi jobba utan att våra mått och steg blir kända.

Tidigare artiklar

Johanna Melén

ANNONS EXTERN LÄNK

Vitare tänder i höst? Köp tandblekning här – resultat på 30 minuter.

Dentway

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter