Vi vill ha din nyhetsbild

NYHETER

Den kan vara värd 71 000 kr

1 av 3 | Foto: skyltar med åsikterna En minst sagt uppseendeväckande skylt i Övertorneå väckte intresset hos en av Aftonbladets läsare. "Skylten hade ett rejält betongfundament och såg ut att ha kostat ett antal tusenlappar. Kanske är det en ny slags valpropaganda", säger läsaren.

Här är skylten hela Övertorneå snackar om.

En av Aftonbladets läsare upptäckte den under en resa genom Tornedalen. Han skickade bilden till 71 000.

Bilderna fortätter att välla in till Aftonbladets redaktion. Många fotograferar trafikolyckor av olika slag. Aftonbladet vill poängtera att även andra nyheter är av intresse.

Ett av alla tips som skickades till redaktionen i går visar en minst sagt uppseendeväckande skylt i Övertorneå.

- Jag var på väg till Norge när jag passerade Övertorneå och fick syn på den här skylten, säger läsaren.

- Skylten hade ett rejält betongfundament och såg ut att ha kostat ett antal tusenlappar. Kanske är det en ny slags valpropaganda, säger läsaren.

Protest

Ordföranden i Övertorneås kommunfullmäktige, Kent A Larsson, har en annan förklaring till den märkliga skylten.

- Det finns flera stycken i Övertorneå. Det är en företagare som inte uppskattar statens långa arm och protesterar genom att sätta upp skyltar.

En skylt har tagits ner av polisen. Den blockerade ett övergångsställe och utgjorde en trafikfara då bilisterna tittade mer på skylten än på fotgängarna.

- De andra skyltarna har fått sitta. Ingen bryr sig längre, även om folk tycker att det är lite skamligt, säger Kent A Larsson.

Upptäckte rök

En annan läsarbild togs i Skellefteå sent i går kväll. Adrian Andersson, 19, spelade basket med sina vänner i Ursviken utanför Skellefteå när han upptäckte rök från en plastfabrik.

- Vi larmade direkt. Sedan fotograferade jag branden och skickade bilden till Aftonbladet. Jag har sett kampanjen i tidningen, säger Adrian Andersson.

Enligt polisen i Skellefteå kom ingen till skada vid branden.

Bilder som skickas till Aftonbladet belönas med 710 kronor vid publicering. Den som tar månadens bästa bild får 7100 kronor. Tar du årets bästa nyhetsbild får du hela 71 000 kronor.

Så tipsar du Aftonbladet:

Camilla Sundell