Nyheter

Hyr en coach – och få ett liv

NYHETER

Allt fler får hjälp med att utvecklas

Svårt att välja väg i livet, komma i gång med träningen - eller hitta rätt klädstil?

Anlita en karriärcoach, en personlig tränare eller en personal shopper.

Det gör alla andra.

Madonna var först ut med att ha en personlig tränare. Nu finns det på vartenda gym.

Men i dag är det inte bara träningen vi vill ha hjälp med, utan även den personliga utvecklingen.

Kronprinsessan Victoria har både och, en personlig tränare i pojkvännen Daniel Westling och en mentor och lite coach i hovmarskalken Elisabeth Tarras-Wahlberg. Att välja rätt kläder får Victoria också hjälp med.

Allt fler gör det

Men även vi vanliga dödliga kan skaffa oss en egen coach för att hitta rätt i livet - eller en personal shopper för att hitta rätt stil och kläder.

Och allt fler gör det.

Att ha en egen coach är det senaste.

Till och med en merit.

- En del vill ha intyg på att de har gått hos mig eller använda mig som referent, säger Nina Jansdotter, 37, som har arbetat som personlig coach/karriärcoach i två år.

Ställer frågorna

Hon jobbar både med företag och privatpersoner och kan konstatera att den senare gruppen ökar stadigt.

-Bland den yngre generationen handlar det om att hitta sin grej i livet. Coaching går i mångt och mycket ut på frågorna vem är jag, vad vill jag och hur ska jag kunna hitta den här plattformen för att kunna leva och verka som jag vill, utifrån mina förutsättningar. Jag ställer frågorna, men det är du själv som besvarar dem.

Orsakerna och önskemålen varierar. Det kan handla om att hitta rätt, i arbetslivet eller i privatlivet. Att välja väg, bli mer fokuserad eller finna bättre balans i livet.

Coachen skräddarsyr programmet efter dina behov och coachingen kan även ske via mejl och telefon. Att anlita en privatcoach kostar ungefär 2000 kronor i månaden.

”Är etablerat”

-Att man har en coach visar att man tar sig själv på allvar. Nu börjar det bli etablerat och i framtiden tror jag att många kommer att kräva att få det i sitt arbete, säger Jonas Olsson, 37, tränings- och livscoach - och vinnare av coach-SM 2005.

Kerstin Nilsson

ANNONS EXTERN LÄNK

Nu startar sommarrean hos Åhléns – 50 % rabatt på kläder och inredning

Åhlens

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter