”Det fanns brister i kompetensen”

NYHETER

Bosse Ringholm skyller på dålig kontroll

- Det fanns brister i kompetensen och det fanns missförstånd vad gällde reklamskatten.

Det säger Bosse Ringholm i en kommentar till att Enskede IK får bakläxa av Skatteverket.

Att klubben hade en finansminister i styrelsen, ändrar inte Ringholms uppfattning om att kompetensen var för dålig.

- Finansministern satt inte och granskade varje reseräkning, och det kan man i efterhand säga att det borde han kanske ha gjort, men vi hade andra personer som skulle granska reseräkningarna, säger Bosse Ringholm.

Han undviker frågor om vad skattesjabblet betyder för honom själv, om det är så allvarligt att han borde avgå som minister.

- Jag tycker definitivt att det här inte är bra för klubben, och inte för mig heller naturligtvis, att vi inte haft bättre kontroll på en del reseräkningar och en del av de underlag för reklamskatt som vi borde haft. Vi har lärt oss en läxa, säger Bosse Ringholm.

Han tonar också ned Skatteverkets beslut något:

- Det här är en förening med 2 500 medlemmar och 400 ledare och det här handlar om ett 20-tal ledare vars reseräkningar inte blivit godkända av Skatteverket. Vi har i styrelsen inte granskat de reseräkningarna och det kanske vi borde ha gjort mer noggrant. Men vi har lärt oss att vi måste höja kompetensen både bland personal och ledare. Och därför har vi lagt ner mycket tid på att förbättra rutinerna, så att det inte ska hända i framtiden.

Bosse Ringholm är i dag vice statsminister och idrottsminister. Han var ordförande i Enskede IK under de år som granskats av Skatteverket.

Tidigare:

TT