Vakta din tunga om du inte vill läsa ditt skvaller på nätet

NYHETER

Läsarna: "Klart man får tjuvlyssna när folk pratar vitt och brett..."

"Att tjuvlyssna är en mänsklig rättighet", tycker signaturen Annica.

"Om man sitter och pratar så högt som många gör idag då är det inte att tjuvlyssna utan man blir påtvingad andras samtal", skriver signaturen Joan.

Här kommer ett urval av dagens inlägg:

"Jag var negativ till det när jag läste vad aftonbladet skrev, men ifall ni går in på sidan och läser så är det inte alls negativt, som man får uppfattningen av här. Utan det är bara väldigt komiskt..." (G)

"Det är ok om andra tjuvlyssnar på mej, så länge det är ok att jag tjyvlyssnar på dem, men de värsta skvallerkärringarna vill veta allt om andra men är livrädda för att deras eget privatliv ska komma ut." (på örat)

"Går ju inte att undgå längre med alla dessa mobilsamtal man tvingas höra. Många höjer rösten ordentligt när de pratar så alla ska höra. Jag stod bakom en ung tjej på ICA när hon på högljudd engelska friar till någon och tjuter av lycka när hon får svaret. Hade gärna sluppit höra" (Lena Hermansson)

"Tjuvlyssna. Alla människor gör det - medvetet/omedvetet. Kanske inte så lyckat att bära vidare vad man får höra bara." (Peter Karlsson)

"Gnäll mera! Älskade kommentaren om att registrera alla som tjuvlyssnar. Ska man sen också registrera alla som kommeterar på Aftonbladet? Och kanske ni som e rädda för att bli avlyssnade och hotar med polisanmälning skulle tänka efter vad ni säger "in public" så minimerar ni risken att det ni sagt kommer ut..." (indianturban)

"Äntligen sanering. Skön kommentar om polisanmälning. Vad är det man ska anmäla? Pladdrar jag högt är det jag som får vakta mina ord och inte någon annan som ska akta sig för att lyssna. Komiskt med er som tycker att man får sprida ljuddynga, men blir upprörda när det vänds mot er. Vilken rätt har ni att störa andra?" (Gunnar Knutsson)

"Suck. Torka tårarna nu, många här gör ju en hel höna " ( )en fjäder. Det handlar bara om uppsnappade lustigheter, väldigt oskyldigt men ack så roligt. Det är ju inte så att någon egentligen vet vem som sagt vad om dom inte varit där." (D)

"Jag brukar ofta då jag sitter på bussen komma på mig själv med att tjuvlyssna. Vid några tillfällen har jag fått höra verkligen intressanta saker om s.k kändisars beteende som skulle få vilken skvallerjournalist som helst i extas." (erika G)

"Hur många gånger har inte alla suttit och lyssnat på folk på tunnelbanan, bussen eller spårvagnen, och sedan berättat det otroligt roliga, konstiga någon har sagt. det här är bara ett annat sätt att berätta något man tycker är kul för omvärlden." (Ola)

Björn Morian