Bruden dog - på sin egen möhippa

NYHETER

Festen slutade i tragedi.

Lill-Karin, 25, omkom i en båtolycka på sin egen möhippa.

Mitt framför ögonen på sin blivande man.

Foto: Bjørn H Karlsen
KRASCHADE Brudparet och deras vänner hade fått låna en snabbgående båt av en släkting. Men möhippan slutade i tragedi då den 25-åriga bruden, Lill-Karin Hammerhaug, omkom.

Både vännerna och den blivande maken var med på Lill-Karin Hammerhaugs möhippa utanför Bodö i Nordnorge i går. Det var ett strålande väder och kompisarna hade ordnat en heldag för den blivande bruden med olika aktiviteter. Men en av dem blev hennes död.

Sällskapet hade fått låna en snabbgående båt av en släkting, och Lill-Karin skulle få åka efter båten i en stor badring.

Det övriga sällskapet satt i en följebåt som låg för ankar i närheten för att titta på vattenäventyret. I stället blev de vittnen till när badringen, med Lill-Karin på, kraschade med full kraft in i deras båt.

- Vi vet inte exakt hur det gick till, men när den ena båten skulle passera slog badringen in i följebåten som låg stilla, säger Randi Strand Hillestad vid Saltenpolisen till Verdens Gang, VG.

"Djupt tragisk olycka"

Lill-Karin fördes omedelbart med ambulanshelikopter till Nordland sjukhus i Bodö, men hennes liv gick inte att rädda.

Den blivande brudgummen och vännerna, liksom mannen som körde olycksbåten, chockades svårt av olyckan. De fick tas om hand av ett kristeam av psykologer och präster.

- Det är en djupt tragisk olycka. Inte minst i ljuset av det förestående bröllopet. När sådant här sker blir kontrasterna i livet dramatiska, säger domprosten i Bodö, Tor B Jörgensen till VG.

Lämnade blodprov

Olyckan inträffade vid lunchtid och i går kväll påbörjade polisen det tunga arbetet att förhöra vännerna. Enligt Randi Strand Hillestad finns det inga misstankar om att någon var alkoholpåverkad i samband med olyckan, men de inblandade har ändå fått lämna blodprov.

- Vi vill göra både tekniska undersökningar och förhör för att skaffa oss en bild av vad som föregick innan detta tragiska inträffade, säger han till VG.

Eva Buskas