Här flyger två kråkor ut ur Paulas köksfläkt

NYHETER

Stekta sparvar har man ju hört om, men fåglarna som fastnat i Paula Thelanders köksfläkt var varken stekta eller sparvar, utan livs levande kråkor.

Systrarna från Ringarum fångade de två hysteriska kråkorna och sina lika hysteriska rektioner på film. En film som är svår att se utan att själv dra på smilbanden.

– De känns större inomhus, säger Pernilla Pakruhn.

Det var på måndagsmorgonen som Pernilla Pakruhn fick ett samtal från sin storasyster Paula Thelander, som hörde konstiga ljud från spisfläkten.

De misstänkte båda två att en liten sparv hade fastnat inne i röret, och Pernilla åkte dit för att hjälpa sin syster.

– Vi blev lite chockade när det plötsligt flög ut en stor kaja eller kråka, och sedan efter en liten stund kom det ut en till. Då kände jag bara, ’nej fan jag lägger mig under bordet’, för jag tänker att det inte är så kul att få dem i huvudet, säger Pernilla Pakruhn.

1 av 3 | Foto: Privat
Pernilla Pakruhn och Paula Thelander

Omringades av kråkorna

Pernilla var snabbt uppe med mobilen och började sända live på Facebook, från sin plats under bordet. Systrarnas hysteriska reaktion smittar av sig och har nu fått tusentals svenskar att garva läppen av sig.

– Jag var inte särskilt rädd egentligen, jag tyckte bara det var så jävla kul. Sen är det klart att de känns mycket större inomhus. Paula sprang in i vardagsrummet och då flög den ena fågeln efter henne. När hon skulle springa ut ur vardagsrummet så möttes hon av den andra fågeln, samtidigt som den första följde efter henne. Så det var liksom Paula och två fåglar i en liten hall. Det är då man bara hör allt vrål, säger Pernilla.

Tänker inte klart

Även om klippet lockar fram skratt hos de flesta, är inte alla lika glada. Bland kommentarerna finns en del som skriver att systrarna direkt borde ha öppnat fönster och dörrar för att få ut fåglarna.

– Jag tror inte folk fattar att man får en chock när det flyger ut två stora kajor när man förväntar sig en liten gråsparv. Man tänker inte riktigt klart. Det är klart man fattar att man ska öppna fönstren, men i situationen så blir det lite virrigt, säger Pernilla.

En god gärning

Fåglarna tycktes inte kunna ta sig ut på egen hand, varför systrarnas gärning ändå får ses som en räddningsaktion. Så vitt de vet mår kråkorna i dagsläget bra.

– De flög ut i tvättstugan och började flyga in i rutan. Då sprang jag in och kastade en tröja över dem så att de var stilla i två sekunder. Då kunde vi öppna fönstret och så flög de ut. Så de lever och är lyckliga nu, säger Pernilla Pakruhn.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ringarum

Film

Fåglar