Nattklubbens krafttag – kastade ut 16 killar som antastat tjejer

NYHETER

16 unga män kastades ut från nattklubben Le Cardinal i Helsingborg efter att de sexuellt ofredat de kvinnliga gästerna.

– En tjej blev omringad av tre-fyra killar på dansgolvet. Någon eller några tafsade i skydd av de övriga, säger Glenn Stjernström, en av klubbens delägare, till Helsingborgs Dagblad.

Under helgen som var kastade ordningsvakterna på Le Cardinal i Helsingborg ut sammanlagt sexton unga män som sexuellt ofredat kvinnliga gäster. 

– Det handlar om tafsande bakifrån på rumpan. En tjej blev omringad av tre-fyra killar på dansgolvet. Någon eller några tafsade i skydd av de övriga, säger Glenn Stjernström, en av klubbens delägare, till HD.

Enligt honom har tafsande på krogen förekommit länge men hans uppfattning är att det har blivit stegvis värre de senaste tre åren – även om de inte har incidenter varenda helg.

Ett problem är att de utsatta kvinnorna sällan polisanmäler.

– De är i regel nöjda med att förövaren blir utslängd. Ingen vill sitta och göra en polisanmälan, kanske vänta på polisen och till slut gå igenom rättegång. Dessutom vågar folk inte vittna, säger han till HD.

Vädjar till gästerna att säga till

Nu har han och personalen bestämt sig för att göra vad som behövs för få ett stopp på de sexuella ofredandena. I ett Facebookinlägg skriver de om helgens händelser.

Nu får det var nog!!! Tyvärr måste vi återigen ta upp tråkiga incidenter med gäster som inte förstår ett NEJ eller ”tar saken i egna händer”. I helgen som gått har vi själva sett och kastat ut totalt 16 personer vid olika tillfällen som antastat tjejer. Detta är absolut INTE ok! Vädjar nu till alla våra gäster att säga ifrån och berätta detta för våra vakter/värdar och övrig personal vid ert besök hos oss för att kunna bli av med detta problem! Vi kommer att fortsätta göra vårt yttersta för att eliminera detta. Men vi behöver också er hjälp!” skriver de i inlägget.

Flera hyllar deras bestämda tag ”Bra att ni ser och gör något, all ära till er”, ”Världsklass” och ”Tusen tack för att ni agerar” är några av lovorden. 

Fler anmälda sexbrott 2016 00:38
ARTIKELN HANDLAR OM