Här är husannonsen som inte förskönar sanningen

avMiriam Bratt

Publicerad:
Uppdaterad:

Dramatiska bilder på ett sotigt vardagsrum med innertak som rasat in och väggar som är förstörda – det kanske inte är vad vi är vana vid att se bland de lyxiga bostadsannonserna på bostadssajterna. Men det är precis vad man möts av i en av Hemnets mest klickade annonser just nu.

– Jag har fått många kommentarer från kollegor, säger mäklare Rasmus Törnros som förmedlar det omtalade huset.

Vid första anblicken kanske denna villa ser ut som en helt vanlig 1930-talsvilla. Men det finns en anledning till att det är en av de mest klickade annonserna på Hemnet – och det är insidan.

– Det är väl ganska sällan som man ser ett objekt av den här typen, säger husets mäklare Rasmus Törnros.

1 av 2 | Foto: Daniel Rohlin
Foto: Daniel Rohlin
Denna dramatiska bild valde mäklaren Rasmus som första bild i annonsen.
Foto: Thomas Hammarberg
”Jag har fått alla slags reaktioner”, säger mäklare Rasmus Törnros.

Familjen som säljer huset i Sollentuna har sedan 2008 renoverat och anpassat huset till sin egen smak, men mycket av arbetet gick till spillo då en brand utbröt då paret själva var hemma. Som tur var skadades ingen.

– De har byggt upp något som de fick se bli till aska framför ögonen. Då har man valt att inte gå vidare själv, utan väljer att lägga ut det till någon annan som kan komma in med ett färskt perspektiv, säger Rasmus.

Husets entréplan och övre plan är brandskadat och i annonsen skriver Rasmus att köparen får ”möjligheten att renovera eller bygga upp ett personligt hem på en generös tomt i utsökt läge.”

Foto: Daniel Rohlin
”Jag ville att man ska skulle se tydligt att det är ett renoveringsobjekt”, säger Rasmus.
Foto: Thomas Hammarberg

Husets är 97 kvadratmeter stort och utropspriset ligger på 6 miljoner kronor.

– Det finns de som tycker att priset är hutlöst och de som tycker att vi ligger ganska lågt i pris. Jag har fått alla slags reaktioner, säger Rasmus.

Annonsen har blivit viral

Att annonsen fått stor spridning kan bero på att Rasmus valde att sätta en av de mer dramatiska bilderna som första bild.

– Annonsen är unik på det sättet att bilden som jag valt som första bild är ganska uppseendeväckande.

Och för det valet har han fått kommentarer från mäklarkollegor. De har föreslagit att han borde haft en fasadbild som första bild, så att man inte vid första anblick skulle se att huset är brandskadat.

– Men jag anser att det här är det bästa sättet att göra den här annonsen. Det ska vara tydligt för en eventuell köpare vad det handlar om.

Foto: Daniel Rohlin
Huset i Sollentuna har blivit välklickat på Hemnet.
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Sollentuna

Hemnet