Ambulans fick p-böter – nu svarar Q-Park på raseriet

Av: Adam Westin, Malvina Britts

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

En ambulans under utryckning fick böter – för att sjuksköterskorna inte betalat parkeringsavgiften.

– Under tiden vi tog hand om en rädd och sjuk människa tog ni er tiden att fota vår bil samt skriva ut en p-bot på 750 kronor, skriver Klara Karlsson i Facebook-inlägget som väckt enormt engagemang.

Nu ber Q-Parks vd om ursäkt.

Ambulanssjuksköterskans inlägg har väckt enorm uppståndelse och ilska på Facebook.

I går åkte kollegorna på en utryckning i södra Stockkholm, en äldre person hade larmat om bröstsmärtor. Under tiden parkerades ambulansen i en ficka – utan att blockera annan trafik.

1 av 4 | Foto: Privat
Therese Skarström.

Kunde inte tro det var sant

Sjuksköterskorna upptäckte p-boten en timme senare, när de använde vindrutetorkarna – och kunde inte tro att det var sant.

– Det var nåt gult som fladdrade förbi. Då tänkte vi: har vi fått en p-bot? Nu måste det ha blivit något fel, säger Therese Skarström, en av de två ambulanssjuksköterskorna, till Aftonbladet.

Har du varit med om det förut?

– Nej, gud nej. Jag har inte ens hört talas om det tidigare, säger Therese Skarström.

”Förstår att folk blev upprörda”

Orsaken till p-boten var att de inte hade betalat parkeringsavgiften.

– Vi hade ställt oss i en parkeringsficka. Så vi blockerade ingenting, vilket vi kan göra i akuta situationer, men det gjorde vi inte nu, säger Therese Skarström.

De valde att skriva om händelsen på Facebook, där inlägget av kollegan Klara Karlsson i skrivande stund har över 39 000 reaktioner och 20 000 delningar.

– Vi förstår ju att folk blir upprörda, för det blev ju vi också. Men det var inte meningen att hänga ut någon enskild person, mer att det var vår ambulans på uppdrag som det handlar om och hur ska man göra, ska de kunna lappa oss?, säger Therese Skarström.

Q-Park: ”Nåt har gått väldigt illa”

Nu svarar Peder Ståhlberg, vd för Q-Park som delat ut boten, på den massiva kritiken.

– Det är bara att be om ursäkt, något har gått väldigt illa. Helt klart är det ett olycksfall i arbetet. Vi kommer absolut att undersöka den här incidenten och se vad som har gått snett, säger Peder Ståhlberg i Aftonbladet Morgon.

Samtidigt som han ber om ursäkt för händelsen reagerar han mot den hätska tonen i sociala medier.

– När man tittar på flödet på Facebook blir man förskräckt, kallar mig för idiot, parkeringsvakten för idiot, och bolaget för det ena och det andra. Det tycker inte jag är okej. Har vi gjort fel så får vi be om ursäkt och korrigera oss. Alla kan göra fel, även jag, du eller en parkeringsvakt, säger Peder Ståhlberg, vd för Q-Park.

Publicerad: