”Skenavrättning” vid misslyckat rån i Vivalla

Publicerad 2018-03-19

Maskerade gärningsmän tvingade in mannen i ett trapphus i Vivalla.

Rånarna höll en pistol mot hans huvud och avlossade ett skott – genom en lägenhetsdörr.

Tre personer ska ha varit delaktiga i skenavrättningen, enligt uppgift till Aftonbladet.

Strax före klockan 17 larmades polisen i Örebro till vad som ringdes in som ett bråk i en trappuppgång i bostadsområdet Vivalla. På plats framkom att någon avlossat ett skott i trapphuset.

– Det är ett skotthål i en lägenhetsdörr, sa Tommy Lindh vid Örebropolisen tidigare under måndagen.

Ingen person skulle då ha kommit till skadad.

Under kvällen har polisen uppdaterat händelsen och rubricerat om ärendet till rån. Enligt uppgift till Aftonbladet ska polisen då ha fått kontakt med offret.

Och skottet som gick genom lägenhetsdörren ska ha avlossats under vad som beskrivs som en skenavrättning.

Tre maskerade gärningsmän ska ha tvingat in offret i trapphuset och under pistolhot ha försökt tvinga till sig värdesaker. Under rånet ska pistolen ha varit riktad mot offrets huvud, enligt Aftonbladets uppgifter.

Sen sköt rånarna – genom dörren.

Men trots det grova förfarandet ska de tre misstänkta inte ha kommit över något vid rånförsöket. I nuläget uppges att ingen av de inblandade ha någon koppling till adressen där skottet avlossades.

En teori som polisen arbetar med, enligt Aftonbladets uppgifter, är att offret ska ha blivit förföljd av de misstänkta männen efter att ha uträttat ärenden i centrala Örebro.

”Det som framkommit är att platsen för brottet är en slump och att det skott som avlossats inte var riktat mot någon som bor på den aktuella adressen” skriver polisen på sin hemsida.

Följ ämnen i artikeln