Svensk kvinna misstänks ha blivit drogad och våldtagen i Spanien

NYHETER

En svensk kvinnlig turist har anmält att hon våldtagits efter ett krogbesök i staden Fuengirola på den spanska solkusten.

Kvinnan ska ha vaknat upp naken i en främmande lägenhet medan en man förgrep sig på henne, skriver tidningen Diario Sur.

Polisen misstänker att hon drogats.

Det misstänkta övergreppet anmäldes till polisen i tisdags.

Kvinnan, som är på semester på Costa del Sol, har berättat att hon kvällen innan varit ute och ätit middag med vänner. När kompisarna gick hem vandrade hon vidare till en bar för att ta ett glas – och där någonstans svartnade allt, skriver Diario Sur.

När hon återfick medvetandet låg hon naken i en säng i en för henne okänd lägenhet. Enligt henne höll en främmande man på att våldta henne.

Hon tog sig ur sängen, slet tag i sina kläder och lyckades fly ut på gatan och larma polisen.

Foto: TT NYHETSBYRÅN

Minns inget

Efter att kvinnan pratat med polisen och undersökts av läkare konstaterades att hon troligen blivit drogad, enligt Diario Sur. Hon säger sig inte minnas något om hur det gick till eller vad som hände under tiden som hon var påverkad fram till att hon vaknade.

Den svenska kvinnans prover har skickats till ett sjukhus i Marbella, som sedan förra året har särskilda rutiner för att hantera fall där personer misstänks ha blivit drogade mot sin vilja.

Svenska Utrikesdepartementet har inga uppgifter om händelsen.

Dagens tre rubriker 00:29
ARTIKELN HANDLAR OM

Spanien