Kommunen om den döda familjen i villan: ”Fruktansvärt tragisk händelse”

Polisen misstänker mord efter att fyra personer från samma familj hittades döda i ett hus i Bjärred på tisdagen.

Det inträffade har chockat det lilla samhället.

– Det är en fruktansvärt tragisk händelse, säger Martin Persson, förvaltningschef på kommunen.

Kommundirektör Jan Solmér, Martin Persson, chef för utbildningsförvaltningen i Lomma och Svenjohan Davidson, verksamhetschef grundskolan, under pressträffen i Lomma.
Kommundirektör Jan Solmér, Martin Persson, chef för utbildningsförvaltningen i Lomma och Svenjohan Davidson, verksamhetschef grundskolan, under pressträffen i Lomma.

Det var efter att en person i familjen inte dykt upp på sin arbetsplats som kollegorna hörde av sig till polisen.

Patrullen som ryckte ut hittade fyra döda personer – två vuxna och två flickor – i bostaden. Under natten och den tidiga onsdagsmorgonen var polisen mycket förtegen om vad som hänt. Strax före klockan 10 kom dock beskedet att en mordutredning har inletts.

– Vi hanterar det som en mordutredning med allt vad det innebär. Men vi letar inte efter någon gärningsman utanför den här kretsen, säger Ewa-Gun Westford, presstalesperson vid polisen i region Syd.

Hon fortsätter:

– Vi har en tes, men det är för tidigt att gå ut med detaljer om vad den handlar om. Det råder sekretess kring ärendet, och förundersökningen är i ett väldigt tidigt skede.

”Fruktansvärd händelse”

Händelsen har spridit chock och förstämning i samhället.

Klockan 11 höll kommunen en presskonferens. Då kom det fram att de avlidna flickorna gick i årskurs 5 respektive 8 på två olika skolor.

– Det är en fruktansvärt tråkig och tragiskt händelse. Två flickor som gick på våra skolor har avlidit, säger Martin Persson, förvaltningschef för utbildning, kost, kultur och fritid på Lomma kommun.

De aktuella skolorna har aktiverat sina krisgrupper. Personalen har informerat eleverna och deras vårdnadshavare. Minnesrum har också upprättats.

Socialchefen Amelie Gustafsson uppger att socialtjänsten inte har haft någon kontakt med familjen. Skolan ska heller inte ha fått några varningssignaler.

– Nej, det kom inga sådana tecken. En del av flickornas undervisning bedrevs dock i hemmet, säger Martin Persson.

Håller förhör

Tekniker har arbetat i huset för att säkra tekniska spår. Under dagen ska också ett stort antal personer förhöras.

– Utöver det fortsätter vi utredningen med analys av insamlat material från den tekniska undersökningen och ser om något behöver kompletteras. Sedan kommer också en rättsmedicinsk undersökning att genomföras. Resultatet därifrån kommer att dröja några dagar eftersom det rör sig om fyra personer, har polisens presstalesperson Calle Persson tidigare sagt till Aftonbladet.

Publisert:

LÄS VIDARE