Efterlyser mobil – med sista minnena av sin man

1 av 4 | Foto: Privat
Här är en av de sista bilderna på Therese och hennes man med barnen – som hon lyckats spara.
NYHETER

Therese Hökklos man gick bort i cancer sex dagar innan jul. Därför kändes det extra mycket när hon förlorade sin mobil – med de sista bilderna på sin man när han levde.

– Den betyder allt, säger hon.

Therese Hökklos man gick bort i cancer strax innan julafton – de fick tio år tillsammans och minnena är många. På sin mobil har hon bilder på den sista tiden tillsammans med honom, bland annat en film där han och deras barn öppnar julklappar på sjukhuset. Därför kändes det extra mycket när mobilen av märket Huawei försvann i måndags.

– Den betyder allt. Jag har inte tänkt på att ladda upp bilderna. Jag har haft fullt upp med två barn, så det är inte riktigt det jag har haft i tanken.

Therese hade besökt Ikea Kållered i Göteborg där hon bland annat fikade med sina barn. Det var när hon lämnat ett av barnen i leklandet som hon upptäckte att mobilen var borta. Hon fick hjälp av personalen att ringa efter den. Till en början blev de klickade – sen visade det sig att den var avstängd.

– Antingen har jag tappat den inne på Ikea och så har någon hittat den, eller så har någon tagit den direkt ifrån mig. Men det är inget jag vet om.

Erbjuder hittelön

I ett inlägg på Facebook efterlyser hon sin mobil och utlovar en hittelön.

Har inte mycket pengar i och med mannens begravning, men betalar gärna 5000 kr för att få tillbaka min mobil med alla bilder ett kvar. Eller skicka mig ett minneskort med allt på min mobil om du nu heller vill behålla mobilen”, skriver hon i inlägget som delats över 13 000 gånger.

Flera har berörts av Thereses ord och vill hjälpa henne.

– En hörde av sig och sa att han kunde betala hela summan av hittelönen.

Än har ingen hittat mobilen men hennes bror har lyckats få fram 75 % av bilderna – dock saknas fortfarande bilderna från hans sista tid i livet. Hon hoppas att någon kommer att ge sig till känna, även om hon vet att det kanske känns känsligt att erkänna att man har mobilen.

– Vill inte personen ge mig telefonen och få hittelön så kanske denne vill vara snäll och spara ned bilderna och filmen och skicka till mig, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM

Cancer