Beslagtagna bilen viktigt spår – efter försvunne Magnus, 36

Var är Magnus Natschki, 36?

En beslagtagen bil är ett viktigt spår i fallet där nu tre personer misstänks för mord.

– Det viktigaste är att hitta honom nu, säger Sten-Rune Timmersjö vid polisen.

Magnus Natschki.
Magnus Natschki.

Det har gått över en månad sedan Magnus Natschki, 36, försvann från Göteborg. Polisen är övertygad om att han har blivit mördad – trots att kroppen inte hittats.

Polisen tror att mordet ska ha skett den 6 december. Sedan man gick ut med en mer exakt efterlysning efter mordplatsen har ett 50-tal personer hört av sig till polisen.

– Människor är riktigt engagerade i det här, säger Sten-Rune Timmersjö, chef för polisens rotel för grova brott i Fyrbodal.

Söker brottsplats

En viktig del av bevisningen är bilen som sällskapet ska ha färdats i.

– Vi vet vilken bil det var, vi har en bil i beslag, säger Sten-Rune Timmersjö som dock inte vill kommentera vad man hittat i bilen.

I över en månads tid har polisen sökt efter Magnus kropp längs med E6:an, framför allt i höjd med Hogstorp.

– Vi har fått uppgifter som säger att mordplatsen ligger en timmes bilresa norrut längs E6, norr om Uddevallabron, säger Sten-Rune Timmersjö.

Även Missing People har sökt efter Magnus utan att hitta honom.

Polisen har fått uppgifter om att man ska ha kört in på en mindre väg och passerat två vita ”stenblock”, vilket också kan ha varit betongsuggor, plastade höbalar eller något annat. Dessutom letar man efter en plats som beskrivs som en grusplan med två grushögar.

Polisen vill fortfarande inte kommentera varför man tror att det handlar om mord.

Ytterligare två misstänks för mord

Sökandet efter Magnus kropp pågår med full styrka.

– Det absolut viktigaste just nu är att hitta honom, säger Sten-Rune Timmersjö.

Polisen har kontaktat några jaktlag som ska ut och jaga i helgen och bett dem hålla extra koll efter Magnus.

Nu misstänks ytterligare två män för mord, på sannolika skäl. De har suttit häktade misstänkta för skyddande av brottsling sedan de greps i Danmark i mitten av december.

– Jag vill inte alls gå in på vad det kan vara som gör att misstankarna har ändrats innan häktningsförhandlingarna, säger åklagare Mats Sällström till Bohusläningen.

En av männen, som är i 20-årsåldern, häktades misstänkt för mord.

– Han förnekar brott och vi bestred häktningsyrkandet, säger Erik Pousard, som är mannens försvarare.

Tingsrätten tyckte dock inte att det fanns tillräckliga bevis för att häkta en man i 35-årsåldern för mord. Han sitter fortfarande häktad för grovt skyddande av brottsling.

Greps i Tyskland

Sedan tidigare sitter en 21-årig man häktad på sannolika skäl misstänkt för mord, vilket är den högre misstankegraden. Han greps i Tyskland i december.

21-åringen nekar till att ha mördat Magnus, men har beskrivit att ”aktuell brottsmisstanke rör sig om en handling som han, under hotelser av tre män, upplevt sig tvingad att utföra”, står det i frivårdens utredning.

Totalt sitter fem män häktade misstänkta för att vara inblandade i mordet på Magnus Natschki, varav två misstänkta för skyddande av brottsling och en för grov misshandel.

Publisert:

LÄS VIDARE