Ljungbergs vän mister miljonerna

NYHETER

Exfrun ska ha en tredjedel av alla framtida inkomster

Fredrik Ljungbergs kompis Ray Parlour kommer snart att vara en fattiglapp jämfört med de andra stjärnorna i Arsenal.

Efter ett historiskt domslut tvingas han betala ex-frun en tredjedel av sina framtida inkomster.

Foto: Ray Parlour hissar bucklan för Arsenal tillsammans med Fredrik Ljungberg. I framtiden kommer Ray Parlour att få betala en tredjedel av alla sina inkomster till sin exfru.

Engelske fotbollsstjärnan Ray Parlour, 31, tjänar mer än 16 miljoner kronor om året i Arsenal.

Efter gårdagens dom kommer nästan sex miljoner av inkomsten att gå till Karen Parlour – kvinnan han skilde sig från 2002.

Det historiska domslutet är en mardröm för alla rika personer i Storbritannien som funderar på skilsmässa från partner med låga egna inkomster.

’Räddade Parlours karriär’

Domarna menar att framtida inkomster ska räknas på samma sätt som andra tillgångar när en skilsmässa görs upp – det vill säga delas 50–50.

Men eftersom Ray och Karen bara var gifta i åtta år får hon nöja sig med cirka 37 procent.

Utöver de pengarna får hon årligen 175 000 kronor i underhållsstöd för parets tre barn.

Karen har försvarat sin kamp för exmakens inkomster.

Hon menar att hon räddade Ray Parlours karriär under åren på 90-talet då spelarna i Arsenal var mer kända för fylleskandaler än prestationer på planen.

Ray Parlours advokater rasar mot domslutet och menar att det är han som gör allt arbete och utsätter sig för skaderisker.

Ray Parlour hade redan spelat sju säsonger i Arsenal när Fredrik Ljungberg kom till klubben 1998. Han har spelat 468 matcher för Arsenal, vunnit två ligaguld och spelat tio landskamper för England.

Johan Edgar