Tandvärk var spik i hjärnan

NYHETER

Upptäcktes först efter en vecka

Foto: Spik i huvudet Patrick Lawler trodde att tandläkaren skämtade när han fick se röntgenbilden. En tio centimeter lång spik låg från tanden och upp i huvudet.

Patrick Lawler led av tandvärk och besökte tandläkaren.

Röntgenbilden visar varför.

Han hade en tio centimeter lång spik i huvudet.

Foto: Lawler hade tur. Spiken kommer nu att ramas in.

Byggarbetaren Patrick Lawler, 23, råkade skjuta sig själv i munnen med en spikpistol. Till följd av olyckan fick han kraftig tandvärk och nedsatt syn på ena ögat.

Men han anade aldrig att han hade fått en spik i huvudet.

Han trodde helt enkelt att det hårda slaget från pistolen orsakat menen.

Inte heller hans läkare upptäckte något. Efter ett första läkarbesök skickades Lawler hem – med ett paket starka värktabletter.

Upptäcktes efter sex dagar

Efter sex dagars fortsatt värk vände sig amerikanen till tandläkaren. Gissa om han fick sig en chock när tandläkaren visade honom röntgenbilderna.

En tio centimeter lång spik hade gått rakt upp i huvudet, tre centimeter in i hjärnan – bara några millimeter från hans högra öga.

Lawler skickades i akutfart till ett sjukhus i Denver där han opererades under fyra timmar.

– Det är inte varje dag man skjuter sig i huvudet med en spik och klarar sig. Det får en verkligen att fundera på om man borde byta yrke, säger Lawler till Sky News.

På söndagen var Lawler fortfarande kvar på sjukhuset, där han förväntas bli kvar ytterligare några dagar. Hans fru Katerina var vid gott mod.

– Läkarna sa "om du ska ha en spik i hjärnan, så är det där den ska sitta", säger hon till AP.

Återgår till arbetet

Patrick och Katerina funderar nu på att rama in spiken och röntgenbilden och hänga upp tavlan i hemmet – till allmän beskådan.

Incidenten med spiken hindrar dock inte Lawler från att återgå till arbetet – men från och med nu tänker han använda hammare.

Här är två till som överlevt

Foto: Sexfaldigt Isidro Meija fick inte bara en spik i huvudet - utan sex. Mirakulöst nog överlevde han.

Per Mattsson