Klimat & miljö

Arbetslösa ska städa gatorna

NYHETER

Ändrade regler för bidrag från och med i höst

Arbetslösa stockholmare som får socialbidrag ska från och med i höst “göra nytta för sig”. Den tid man inte söker jobb eller studerar ska man exempelvis plocka skräp på gatorna och städa, rapporterar Dagens Nyheter.

Utvärderingen av storsatsningen “Jobbtorg” där arbetslösa skulle slussas ut i arbetslivet från bidragsberoende har inte visat sig så effektiv som man önskat. Andelen arbetslösa som gått från att få bidrag till att bli egenförsörjande är drygt 250 per månad vilket inte innebär någon förbättring jämfört med året innan.

Projektet tas nu ett steg längre, från och med i höst ska arbetslösa bidragstagare, när de inte söker jobb eller studerar, arbeta för sin stadsdel.

- Just nu jobbar vi med att få fram arbetsuppgifter som de jobbsökande kan göra ute i stadsdelarna, utan att de konkurrerar med befintlig verksamhet. Att söka jobb åtta timmar om dagen är inte meningsfullt, däremot är det meriterande att visa att man faktiskt varit aktiv. Kan man jobba tre-fyra timmar om dagen åt sin stadsdel ska man göra det, säger socialborgarråd Ulf Kristersson (m) till DN, som med detta också vill begränsa möjligheten för bidragstagare att jobba svart.

Sofia Sofroniadou/Minimedia

ANNONS

Köp munskydd, Covid antikroppstester & alcogel och minska risken för smittspridning idag!

Extern länk från Meds

Köp nu

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Klimat & miljö

ÄMNEN I ARTIKELN

Klimat & miljö