Presidentvalet i USA 2016

Första vallokalerna stänger 24.00

Av: 

David Nannini Nilsson

NYHETER

Här är hålltiderna under nattens valdrama

Klockan 24.00 svensk tid stänger vallokalerna i delar av Kentucky och Indiana – och sedan dröjer det till 07.00 innan de sista vallokalerna i Alaska slår igen.

Men valet kan vara avgjort mycket tidigare – om Obama har en så klar ledning som vissa mätningar visar.

I 14 nationella mätningar som gjordes under helgen kom Obama över 50 procent i alla utom en.

24.00 Vallokalerna i de östra delarna av delstaterna Indiana och Kentucky stänger. McCain leder knappt i några av de opinionsundersökningar som gjorts i Indiana, medan andra visar att det är nästan helt jämnt.

01.00 Vallokalerna i Georgia, South Carolina, Vermont och Virginia stänger, samt vallokalerna i västra Indiana och Kentucky. Vallokalerna i bland annat östra Florida stänger också.

01.30 De sista vallokalerna i North Carolina, West Virginia och viktiga Ohio stänger. Flera mätningar visar att det är jämnt i Ohio, medan andra visar på hela 6-7 procents ledning för Obama. McCain ges en liten ledning i North Carolina.

02.00 Vallokalerna i Florida, Pennsylvania och Barack Obamas hemstat Illinois stänger, samt flera andra stater i östra och centrala USA. I tidigare ödesstaten Florida, med 27 elektorsröster, leder Obama knappt i flera mätningar. I Pennsylvania leder Obama med ända upp till 14 procentenheter enligt en mätning.

02.30 Vallokalerna i delstaten Arkansas stänger.

03.00 Vallokalerna i 15 delstater, däribland New York, Texas och John McCains hemstat Arizona stänger. Mätningar har visat att stödet för McCain har rasat dramatiskt i Arizona under de senaste månaderna och att det nu är jämt.

04.00 Invånarna i Iowa, Montana, Utah och Nevada har haft chansen att säga sitt.

05.00 Vallokalerna i Washington, Idaho, Oregon, Hawaii och mäktiga Kalifornien – med sina 55 elektorsröster – stänger.

07.00 Vallokalerna i Alaska stänger och därmed är valet över för den här gången.

Källor: CNN, Politico

ANNONS EXTERN LÄNK

Sjuk? Testa om du har Covid-19 med smidigt hemmatest – beställ här

Quicktest

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Presidentvalet i USA 2016

Trumps USA