Nu finns chansen att vara mer än okej i EM

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Jag skrev ordet SNARK i mitt block. Fotbollförbundets presskonferens var ett välregisserat och förbannat präktigt sömnpiller.

Men Henke Larssons namn förändrade allt – tillställningen, kvällen och drömmarna.

Martin Röshammar Sportchef på Punkt SE.
Martin Röshammar Sportchef på Punkt SE.

Jag slutar aldrig att förundras över Lars Lagerbäck, Roland Andersson och Fotbollförbundet.

De fungerar som en samling superproffsiga frikyrkopastorer som väver in sitt budskap på ett enormt skickligt sätt. De mässar om vikten av att vi är med i EM, de ler amerikanska leenden när de pratar om att det inte finns något som är viktigare i livet än att se matcher live. Hur ska de annars kunna bevaka och observera spelare?

Äh, de vill väl men det blir landsortsrevy av det när man mixar modevisning med predikan kryddat av en klämkäck presentation av EM-truppen.

Men jag skiter i allt det där. Och jag skiter i att Daniel Andersson och Niclas Alexandersson är spännande som ett avsnitt av Packat och klart. Det har ingen betydelse att Lars Lagerbäck är lika förutsägbar som ovan nämnda tv-avsnitt.

Det viktigaste är hans förmåga att bygga ett LAG. Och den har han ju. Nu gäller det att få laget att höja sig och göra mer än att vara helt okej i EM.

Med Henke finns den möjligheten. Jag tror att Lars-Roland ökade intensiteten i intresset för att de är skraja för att Zlatan till slut ska lämna återbud.

Oavsett hur det blir med Zlatan skulle jag inte tacka nej till Henke som släpande anfallare, det skulle kunna bli hur bra som helst.

Publicerad: