Rättvik

Uppgifter: Hotades med kniv – sköt mannen i bröstet

Av: 

Jamshid Jamshidi

NYHETER

Mannen hotades med kniv i sin bostad.

Då hämtade han en ett jaktgevär och sköt knivmannen i bröstet.

– Den döde har tidigare varit där och hotat honom, nu hade skytten en bekant med sig som trodde att det kunde sluta illa och sa åt honom att ”hämta bössan”, säger en källa med god insyn.

Det var under lördagseftermiddagen som polisen larmades till en bostad på en mindre ort utanför Rättviks kommun i Dalarna.

Där hittades en död man – och polisen inledde snabbt en förundersökning om mord. Mordoffret hade skjutits till döds, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Två män befann sig i bostaden och anhölls som misstänkta för brottet.

– Den ena är misstänkt för mord och den andra är misstänkt för anstiftan till mord, båda på sannolika skäl, säger åklagare Johan Knies, förundersökningsledare i ärendet.

De begärdes häktade under tisdagen.

Enligt uppgifter till Aftonbladet har den misstänkte skytten tidigare utsatts för knivhot av den person som nu skjutits ihjäl.

”Hämta bössan”

Under morddagen hade den misstänkta skytten en bekant hemma hos sig.

När knivmannen då dök upp i lördags befarade den misstänkte skyttens bekante att situationen den här gången kunde sluta illa.

– Den skjutne mannen har varit där och hotat den numera mordmisstänkte mannen förr. Nu kom han tillbaka och skyttens bekant var i bostaden och trodde att det skulle bli problem, säger en källa med god insyn och fortsätter:

– Då sa den bekanta till den misstänkta att ”hämta bössan”.

Den misstänkte hämtade då ett jaktgevär och sköt knivmannen med ett skott i bröstet.

Han dog på plats.

Förnekar brott

Åklagaren vill inte uttala sig om händelseförloppet.

– Jag kommer inte gå in på några av de uppgifterna och varken bekräfta eller dementera det, och jag vill inte kommentera något i ärendet. Utredningsarbetet är i sin linda, säger Johan Knies.

Aftonbladet har lyckats nå en av männens advokater.

– Jag kan bara säga att han förnekar det här, men jag vill inte kommentera något i det här läget, säger Håkan Ullberg, advokat åt mannen som misstänkts för anstiftan till mord.

Vet du mer? Kontakta Aftonbladet!

ANNONS EXTERN LÄNK

SISTA CHANSEN! Skaffa ett nytt HBO Max-konto här och få 50 % rabatt – livet ut!

HBO Max

Publisert:

LÄS VIDARE

Uppgifter: Man skjuten till döds i bostad

ÄMNEN I ARTIKELN

Rättvik

Våldsbrott

Dalarnas län