Nu startar samarbetet mellan Aftonbladet och Efterlyst

Uppdaterad 2018-09-05 | Publicerad 2018-08-29

Efterlysningarna väller in till redaktionen och premiären är späckad.

I morgon torsdag återvänder ”Efterlyst” i TV3 och samarbetet med Aftonbladet startar.

– Vi kommer att kunna gå ut med en ny fantombild i ett riktigt grovt brott som gäckat polisen, säger Johanna Bäckström Lerneby, redaktör på Aftonbladet.

Redaktionen bakom ”Efterlyst” har arbetat för högtryck i flera veckor inför premiären i TV3.

Men redan den kommande veckan kommer efterlysningar och inslag från programmet att synas på och i Aftonbladet.

– Det känns väldigt naturligt att Aftonbladet och Efterlyst samarbetar, vi har två olika plattformar och når två olika publiker. Det kommer att ge maximalt genomslag, säger Johanna Bäckström Lerneby, redaktör på Aftonbladet.

Flera experter

Aftonbladet kan nu också avslöja vilka som kommer att synas som experter i rutan tillsammans med programledaren Hasse Aro.

En av dem är advokaten Martin Cullberg som blev mer allmänt känd som Sture Bergwalls försvarare. Dessutom är polisen Jale Poljarevius, polischef i Uppsala, städslad i studion, liksom Catarina Lundbäck, krimjournalist och kriminolog.

Catarina Lundbäck är inte bara expert, hon är också ägare till det bolag som producerar Efterlyst.

– Jag har sett alla Efterlyst sedan starten och har också jobbat där. För mig är det här min dröm. Jag var tolv år när Efterlyst började sändas och sa till min mamma att ”där ska jag jobba när jag blir stor”, säger Catarina Lundbäck.

Exklusiva intervjuer

Johanna Bäckström Lerneby tror att tittarna och läsarna kan förvänta sig initierad kriminaljournalistik och flera häpnadsväckande efterlysningar under hösten.

– Vi kommer att gå ut med en ny fantombild i första programmet. Det är ett ett riktigt grovt brott som gäckat polisen och där det finns flera drabbade brottsoffer. Vi kommer också under hösten att ha flera exklusiva intervjuer som har potential att kasta nytt ljus över uppmärksammade brottsfall.

Flera poliser runt om i landet har redan uppmärksammat att Efterlyst startar på nytt.

– Stommen i Efterlyst är efterlysningarna och det börjar trilla in sådana från poliser över hela landet, säger Johanna Bäckström Lerneby.