Åtta nya bränder i Arboga i natt – misstänks vara anlagda

avPetter J Larsson

Publicerad:
Uppdaterad:

I går släcktes sju misstänkt anlagda bränder i Arboga.

Under natten upptäcktes åtta nya.

– Man kan kanske förvänta sig att det kommer att fortsätta, säger Torsten Hemlin vid polisen i region Mitt.

Under fredagen jobbade polisen i Arboga med sju bränder som man misstänkte var anlagda. Sex av dem var väldigt nära i tid och ingen låg längre än en kilometer från de andra.

Klockan 04.08 natten till lördagen larmades räddningstjänst till ett nytt område i närheten – där det brann på åtta platser.

– Det som gör att vi tror att de är anlagda är att det brunnit på väldigt många platser i ett närområde under en kortare period. Och det finns det inte någon naturlig förklaring till, säger Torsten Hemlin, befäl vid polisen i region Mitt.

– Det börjar ju inte brinna av sig själv på sju (visade sig senare vara åtta) olika platser i terrängen, då är det ju någon som tänt på.

1 av 4 | Foto: Conny Sillén
Friluftsfrämjandets stuga bränder ner

Förberedda på nya bränder

Räddningstjänst kunde snabbt släcka bränderna. Polisen har rubricerat brottet som försök till mordbrand. På platsen har man kunnat beslagta flera föremål men ingen hade vid 09.30 på lördagsmorgonen kunnat gripas för dåden.

Nu förbereder man sig för att det kan hända igen.

– Det var anlagda bränder i Arboga i går, sedan har det varit den här i natt och man kan väl kanske förvänta sig att det kommer att fortsätta, säger Torsten Hemlin.

– Det har jag ingen aning om egentligen men vi jobbar på det sättet att vi antar att det kommer att fortsätta under dagen som kommer.

Enligt polisen inträffade de nya bränderna i närheten av Törnberget där man upptäckte en brand klockan 13.14 på fredagen.

Polis och allmänhet ”på tårna”

Daniel Wikdahl, presstalesperson vid RLC Mitt, vill inte uttala sig om huruvida man misstänker att det är samma gärningsman.

– Det törs vi inte uttala oss om. Men det är i samma område och det finns ingen naturlig förklaring till dem, säger han.

– Vid det här laget är nog både vi och allmänheten på tå, när det har brunnit så många gånger. Vi har ingen möjlighet att bemanna upp särskilt i Arboga för det här men det vi gör är att vi försöker behålla de patruller som vi har i Arboga.

Under lördagen kommer polisens tekniker att gå igenom de upphittade föremålen.

Därför rubriceras en brand som mordbrand – även om ingen dött 00:29
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Bränder

Arboga