Kassörskan Louise uppfyllde kundens sista önskan

Uppdaterad 2018-08-23 | Publicerad 2018-08-21

Kassabiträdet Louise Lund Nilsson, 29, undrade var kunden Keld tagit vägen.

Då kom Kelds son ned till butiken för att förmedla sin fars sista önskan.

– Jag visste att jag betydde någonting, men jag hade inte förstått att jag betydde så mycket, säger Louise Lund Nilsson till norska Dagbladet.

Att få en lite mer personlig kontakt med kassörskan man möter varje dag på mataffären är ett trevligt inslag i mångas liv. Men riktigt hur viktig Louise Lund Nilsson, 29, var för en av sina kunder förstod hon först efter att han hade gått bort, skriver norska Dagbladet.

För fyra år sedan fick hon kontakt med pensionären Keld, som gjorde sina dagliga inköp vid tiotiden på förmiddagen på Netto i danska Hörsholm.

En dag bad den äldre mannen om en kram, vilket Louise gladeligen gick med på.

– Han sa att det var ett upplyftande inslag i vardagen att komma ner till mig, säger Louise till Dagbladet.

Den varma kontakten dem emellan fortsatte att förgylla bägges vardag. Louise reagerade därför när Keld plötsligt inte syntes till på flera dagar. Först när Kelds son kom ner till butiken med ett nedslående besked förstod hon varför han inte kommit och handlat.

Pappan hade lidit av cancer, och till slut dukat under för den svåra sjukdomen. Sonen var där för att förmedla Kelds sista önskan.

– Jag visste att jag betydde någonting, men jag hade inte förstått att jag betydde så mycket.

Kelds sista önskan i livet hade nämligen varit att kassabiträdet skulle vara med och bära hans kista till den sista vilan.

Dottern han aldrig fick

Louise tvekade inte inför att tillmötesgå den framlidne mannens sista önskan, men oroade sig över vad familjen skulle tycka om en främling på begravningen.

Den oron skulle dock visa sig vara obefogad.

– Hans familj blev så glad över att jag gjorde det. Han hade berättat för dem om mig, och prästen sa i sitt tal att jag skulle bära kistan eftersom jag var dottern han aldrig fick. Han var en speciell man och hade inga andra än mig. Jag saknar honom, säger Louise till Dagbladet.

Följ ämnen i artikeln