Hittad mördad inlindad i täcke

NYHETER

Polisen larmades i måndags till en lägenhet i Skogås, söder om Stockholm.

I sovrummet hittades en död man inlindad i ett täcke, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Samtidigt grep polisen en 61-årig man i samma lägenhet – som i dag häktades misstänkt för mord.

I måndags eftermiddag hittades en död person hittades i en lägenhet i Skogås i Huddinge söder om Stockholm. Den andre personen, en 61-årig man, som fanns i lägenheten greps och anhölls. Han har tidigare åtalats för grova våldsbrott.

I dag häktades mannen av Södertörns tingsrätt. Han är på sannolika skäl, den starkaste misstankegraden, misstänkt för mord, skriver TT.

Hittades inlindad i ett täcke

Utredningen inleddes sedan polisen fått ett telefonsamtal vid lunchtid i måndags.

– Det var anhöriga som inte hade fått kontakt med en person som bor i lägenheten. När polisen gick in i lägenheten anträffades en död person under omständigheter som gör att förundersökning inleddes om mord. En annan person som fanns i lägenheten greps och anhölls efter förhör, säger Jessica Wallén, biträdande stationsbefäl vid Södertörnspolisen.

Öppnade dörren

Enligt uppgifter till Aftonbladet borrade polisen upp låset till lägenheten efter att man känt en kraftig lukt genom brevinkastet. I samma ögonblick öppnade den nu anhållna mannen dörren. När patrullen kom in i sovrummet, som var låst, hittades den 64-årige döde mannen inlindad i ett täcke, enligt Aftonbladets uppgiftslämnare med insyn i utredningen.

Bekanta med varandra

Med hänsyn till förundersökningssekretess och "ett känsligt läge i utredningen" vill polisen inte gå in på om något vapen anträffats eller några andra omständigheter om varför polisen misstänker brott.

Wallén säger dock:

– Den anhållne och offret var bekanta med varandra.