Sjöstedts feministattack på Lööf

Av: Hanna Olsson, Pär Karlsson, Matilda Rangborg

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2

Björklund, Lööf och Borg fick ta emot några rejäla kängor när V-ledaren Jonas Sjöstedt invigningstalade på partiets kongress i dag.

C-ledaren Annie Lööf anklagades för att inte bry sig om kvinnor.

– Jag tror det är direktörerna hon bryr sig om, inte kvinnorna.

Vänsterpartiet håller sin 40:e kongress på Münchenbryggeriet på Södermalm i Stockholm och inleddes med ett tal av partiledaren Jonas Sjöstedt.

Talet fokuserade mycket på vinster i välfärden, som är Vänsterpartiets viktigaste fråga i valrörelsen, han pratade om att Sverige nu står inför ett vägval - girighet mot omtanke och medmänsklighet.

"Vi har flyttat debatten"

Dessutom pratade Sjöstedt länge om Vänsterpartiets positiva utveckling i opinionen och eldade massorna inför valrörelsen:

– Vi har flyttat hela debatten om vinster i välfärden vänsterut och har fler medlemmar och partiföreningar. Men vi är fortfarande inte starka nog. Vi behöver bli så starka att ska kunna bortse från oss i samhällsdebatten, sade Sjöstedt i sitt invigningstal.

Kängade Lööf

V-ledaren passade också på att attackera politiska motståndare som Annie Lööf (C), Jan Björklund (FP) och Anders Borg (M), men även S och MP fick sig en och annan känga.

Anders Borg och Jan Björklund anklagades för att försöka vara vänsterpartister efter sina svängningar i vinstfrågan och Annie Lööf för att bara försvara kvinnor när det är kvinnliga direktörer.

– Men jag tror det är direktörerna som hon bryr sig om, inte kvinnorna, sade Sjöstedt i talet.

Publicerad: