Tre döda i Venezuela

Reporter: Josefin Lundh

Publicerad:
1 av 4 | Foto: Carlos Garcia Rawlins / REUTERS
Demonstranterna besköts av okända gärningsmän i huvudstaden Caracas.

Minst tre personer har dödats under demonstrationer i Venezuela.

Tusentals människor har de senaste dagarna samlats för att protestera mot presidenten Nicolas Maduro och hans sätt att hantera den ekonomiska krisen i landet.

Människor har samlats på flera håll i landet för att visa sitt missnöje med den sittande presidenten. Under onsdagen besköts demonstranterna av okända gärningsmän i huvudstaden Caracas. Totalt uppges tre personer ha dödats under oroligheterna, varav två ska ha varit regeringskritiska studenter och den tredje en motdemonstrant.

Studenter protesterar

Den framstående oppositionspolitikern Maria Corina Machado säger till en colombiansk tv-kanal att demonstranterna dödades för att de "höjde sina röster" mot regeringen, rapporterar Sky News.

Framför allt består demonstranterna av studenter som från början kritiserade bristen på säkerhet i sina universitetsområden, och landets ekonomiska kris. Men efter att regeringsstyrkor fängslade ett antal studenter ökade protesterna och fler krävde deras frihet, skriver BBC.

”Handlar om vår framtid”

Över hela landet uppges fler än 20 människor ha skadats under protesterna och ett tiotal har gripits av polis.

Oppositionsledaren Leopoldo López säger till nyhetsbyrån Reuters att det är regimsidan som står för våldet och fortsätter:

– Vi kommer inte att backa, och kan inte backa, eftersom det handlar om vår framtid, om våra barn, om miljoner människor.

Publicerad: