36-åringens sista sms till mördade kvinnan

1 av 9 | Foto: Staplarna visar hur många sms 36-åringen skickade till den mördade kvinnan varje dag mellan 17 juni och 1 juli.
NYHETER

Dagarna innan mordet hade 36-åringen och småbarnsmamman intensiv kontakt – med hundratals skickade sms.

Efter mordet skickade 36-åringen bara ett sms till henne:

”Du kan behålla pengarna du lånade. Vill inte ha tillbaka dom...”, skrev han.

Polisen har tidigare beskrivit det som att den mordmisstänkte 36-åringen och den mördade småbarnsmamman haft en kärleksrelation.

När Aftonbladet i somras intervjuade 36-åringen ville han inte utveckla vilken typ av relation han haft med offret, men uppgav att han tillbringat kvällen hos henne, men lämnat hennes lägenhet innan hon mördades.

Hade intensiv kontakt

I förundersökningen syns att de båda haft en intensiv sms-kontakt dagarna innan mordet – som upphört direkt dagen efter.

Mellan 21 juni och 29 juni skickade 36-åringen totalt 319 sms till 23-åringen.

I en intervju med Aftonbladet den 7 juli uppgav 36-åringen att han upplevt att 23-åringen varit ”orolig och bekymrad” under kvällen.

– Jag fick intrycket av att hon kände sig otrygg av att jag skulle lämna lägenheten och gå därifrån. Hon har väl kanske som många andra insett att det finns en väldigt fördomsfull bild av hur jag är som människa och jag tror på något sätt att det smugit sig in någon falsk säkerhet att ha mig i närheten, sa han till Aftonbladet då.

Sms om pengar

Trots oron han uppfattat skickade den misstänkte endast ett sms till kvinnan dagen efter hennes försvinnande.

”Du kan behålla pengarna du lånade. Vill inte ha tillbaka dom...”, skrev han enligt förundersökningen i sitt sms.

I rättegången kommer åklagaren att ta upp sms-trafiken och i åtalet listas telefontrafiken som en del av bevisningen.

Där ska man lägga fram bevis som styrker att ”XX och XX dagarna innan gärningen haft en intensiv kontakt, typisk för en nära relation”. Sedan tillägger åklagaren:

”Att denna kontakt i princip helt upphört omedelbart efter gärningen.”

En av 36-åringens medåtalade har i en intervju med Aftonbladet uppgett att man hämtade den mordmisstänkte i Trollhättan under mordnatten och att man åkte till en bostad i Grästorp där man spenderade natten.

Kontakten mellan de tre medåtalade är också något som åklagaren kommer framföra som ett indicie i sin kedja som ska knyta männen till brottet.

Bevisen ska bland annat visa ”hur XX, XX och XX haft kontakt under natten samt var deras telefoner då befunnit sig”. Åklagaren hävdar också att trafiken mellan deras telefoner upphört 00.45 och sedan startat upp flera timmar senare.