Psyksjuk man hotade vårdare

En psykiskt sjuk man i 30-årsåldern i Halmstad hotade tidigt i morse en vårdare med kniv.

Strax före 08-tiden kom mannen ut självmant.

– Det var helt odramatiskt, säger Andeas Bengtsson, vakthavande befäl vid Hallandspolisen.

Mannen bor i en utslussningslägenhet i Halmstad och har enligt polisen ständig tillsyn av vårdare. Strax före halv fyra tiden i morse hotade mannen vårdaren med en kniv.

– Vi har en person är i det skicket som har hotat en vårdare som fått fly ut från utslussningsboendet. De polispatruller som kom till platsen har också till viss del hotats, säger Johan Johansson, vakthavande befäl vid Hallandspolisen.

”Ska komma ut”

Polisens piketgrupp och polispatruller finns vid fastigheten. Strax före 07-tiden anlände polisens förhandlare från Göteborg.

Vid 07.40 fick polisens förhandlare kontakt med mannen. Och ungefär tio minuter senare uppgav mannen för polisen att han hade för avsikt att komma ut. 

– Det var helt odramatiskt, polisen omhändertog honom och tog honom till psykakuten där han nu är inlagd, säger Andeas Bengtsson, vakthavande befäl vid Hallandspolisen.

”Ganska farlig”

Efter att mannen hotat vårdaren och polispatrullerna barrikaderde han sig i lägenheten tillsammans med en amstaffhund. Och enligt polisen vill mannen inte lämna i från sig vapnet eller lämna lägenheten.

Eftersom det bor flera personer i fastigheten befarade polisen att det fanns risk att de skulle kunna skadas i samband med händelsen.

Under morgonen betecknade polisen mannen som farlig.

– Han är i mycket dåligt mentalt skick bör betecknas i nuläget som ganska farlig på grund av överdosering av medicinering, säger Johan Johansson.

Ingen person kom till skada i samband med händelsen.

Publisert: