Nyheter

”M-väljare: känn er lurade”

Av: 

Johanna Melén

NYHETER

Läsarna om Moderaternas förnyelse

Kejsarens nya kläder eller förändring på allvar.

Läsarnas bild av de nya Moderaterna går isär.

– Vi är väl medvetna om att det finns många människor som frågar sig om förnyelsen av Moderaterna är på riktigt, säger partisekreterare Per Schlingmann.

Per Schlingmann.
Per Schlingmann.

Förnya eller försvinna. Fredrik Reinfeldt har drivit linjen stenhårt sedan han tog över som partiledare. Bilden av ett parti som bara är till för vissa, för människor med jobb och pengar måste bort. På Moderatstämman i Västerås är det fortsatt förnyelse som gäller.

– Det handlar om att se alla människor, sa Reinfeldt i sitt tal i dag.

– Det är dags för Moderaterna att erbjuda svenska väljare ett långvarigt statsbärande regeringsansvar.

Målet: Att precis som Socialdemokraterna bli ett parti som kan regera landet hur länge som helst.

Aftonbladets läsare är tveksamma.

Signaturen Solidar, 32, skriver:

”Känn er lurade”

”Alla ni arbetare som röstade på Moderaterna kan känna er lurade. Jag fattar inte hur ni kunde gå på detta valfläsk om ett nytt arbetarparti som vill värna den svenska modellen, vilket trams. Summa summarum, vilka har tjänat mest på den moderata politiken? Inte är det den vanlige arbetaren. De som fått betala dyrast är pensionärerna, arbetslösa och sjuka. Ska det vara så i ett välfärdssamhälle år 2009? Enligt er som röstar och röstat på Moderaterna ska det vara så, enligt er är en människa inget värt om man inte har ett arbete, är gammal eller sjuk.”

Hur ska ni bli kvitt den bilden, partisekreterare Per Schlingmann?

– Det är något som vi har haft emot oss länge. Vi är väl medvetna om att det finns många människor som är frågande till om förnyelsen av Moderaterna är på riktigt. För oss handlar det om att visa att det är på riktigt och att vara väldigt aktiva, möta människor och förklara att det inte handlar om kejsarens nya kläder, utan att vi faktiskt vill något med Sverige.

Finns bred konsensus

Signaturen Alabama, 33, ifrågasätter om vi verkligen behöver två ”statsbärande” partier i Sverige:

”För att Moderaterna ska uppnå detta måste de helt enkelt anamma så mycket av S-politik så att de i stort sett blir som S. Vad är meningen med det? Vi behöver ju inte två likadana partier.”

Partisekreterare Per Schlingmann:

– Jag tror att det i grunden finns en bred konsensus kring att det är viktigt med arbete och att vi har en välfärdsverksamhet som är offentligt finansierad med kvalitet. Men när vi är framme vid valet är jag alldeles övertygad om att människor kommer att uppleva en stor skillnad mellan oss i nästa val, inte minst när det gäller arbetslinje mot bidragslinje.

Signaturen Goo-Gubbe, 47, menar att Moderaterna redan har lyckats nå många nya väljare. Analysen lyder:

”Om Moderaterna och dess sympatisörer bara består av höginkomsttagare så måste vi bo i ett förbaskat bra land...25-30% höginkomsttagare.”

ANNONS EXTERN LÄNK

Glöm inte handla din julmat i god tid! Klicka hem restaurangmat i kassen här!

Mat.se

Har DU en fråga till Fredrik Reinfeldt?

Chatta med statsministern på aftonbladet.se – fredag 11.00

Aftonbladets bloggarBloggportalen.se - De mest diskuterade nyheterna just nu
Publisert: