Grävde upp 300 lik – för två miljoner

NYHETER

Kyrkogårdsskandalen växer

1 av 4 | Foto: Anhöriga går runt på på Burr Oak-kyrkogården och letar efter sina käras gravar efter att nyheten om att gravar grävts upp och kroppar dumpats kommit ut.

Mellan 200 och 300 kroppar grävdes upp och slängdes i en hög i en avspärrad del av kyrkogården.

På torsdagen åtalades fyra kyrkogårdsarbetare för brottet.

Kyrkogårdsarbetarna Carolyn Towns, 49, Keith Nicks, 45, Terrence Nicks, 39, Maurice Dailey, 59, riskerar nu 30 års fängelse efter att ha skändat gravarna, skriver amerikanska Chicago Break.

De sitter alla häktade mot borgen på Cook Country Jail. Föreståndaren Carolyn Towns beskrivs som hjärnan bakom operationen.

Fick kontanter

Anhöriga till avlidna kom ofta in på kyrkogårdens kontor och ville köpa gravplatser med kontanter.

Men istället för att sälja dem en ny gravplats tömde ligan äldre, försummade gravar och behöll pengarna. Alla papper på de som legat begravda där tidigare förstördes.

Under fyra år behöll Towns stora delar av pengarna och betalade sina medbrottslingar med höjda övertidsersättningar, påstår åklagaren. Man tror att de tjänat drygt två miljoner kronor.

40 FBI-agenter ska identifiera

På måndag kommer mellan 30 och 40 FBI-agenter, specialiserade på att identifiera döda, till Burr Oak kyrkogård i Alsip.

Det kommer ta mellan fyra och fem veckor att gå igenom kyrkogården och det är inte säkert att de uppemot 300 kropparna lyckas identifieras.

På torsdagen kom många människor till kyrkogården för att se om deras anhöriga blivit drabbade.

Simeon Wright var en av dem.

– Det är förkastligt om det stämmer. Jag har flera genrationer anhöriga begravda där. Det här är verkligen en makaber historia.