Kronprinsessan Victorias bröllop

"Vänskapen växte till kärlek"

NYHETER

I Daniel Westling har kronprinsessan Victoria funnit sin trygghet. Och i Victoria har Daniel funnit den mest äkta och jordnära person han någonsin träffat.

I en exklusiv intervju med TT, efter tisdagseftermiddagens tv-sända presskonferens, talar de ut om sin kärlek.

Uppståndelsen kring de nyförlovade började tidigt på tisdagsmorgonen. Redan innan förlovningen tillkännagivits kunde paret bland annat se att spekulationerna om förlovningen var en av nyheterna under tv:s morgonsändningar. Trots det blev de inte nervösa.

– Vi kände konstigt nog ett oerhört lugn, säger kronprinsessan.

Hon och Daniel Westling ställer upp på en intervju på slottet efter den presskonferens på eftermiddagen där fotoblixtarna smattrat, frågorna haglat och allt de sagt direktsänts i tv. Trots anspänningen efter mötet med pressen utstrålar de avslappnad energi – och kärlek.

Vänskap blev kärlek

Paret tror själva att många är intresserade av att få veta varför de fallit för varandra.

– Jag känner mig väldigt trygg tillsammans med Daniel. Han har en härlig humor och vi har väldigt roligt ihop. Daniel är en klok person och även om det låter motsägelsefullt så har han en väldig energi fastän han är så trygg. Han är så otroligt ambitiös och har en sådan arbetsiver.

Daniel tror att den trygghet han ger kronprinsessan beror på hans trygga uppväxt och på den kärlek han fått hemifrån. Dessutom är han en sådan som inte oroar sig, en person som ser möjligheter i stället för problem.

Kronprinsessan och Daniel Westling beskriver sin kärlek som något som växte fram ur en fin vänskap. En kärlek som inte kom plötsligt och som inte heller kommer att försvinna plötsligt.

– Det känns stabilt när en vänskap övergår i kärlek. Då vet man att det inte är något impulsivt som bara kommer och går, säger Daniel.

Rörd Daniel

När han ska beskriva sin kärlek till kronprinsessan ser Daniel rörd ut.

– Kronprinsessan har ett sådant stort hjärta och är så omtänksam.

Han vänder sig mot henne.

– Du är världens mest omtänksamma person och ser alltid till andras intressen före dina egna. Det tror jag är en anledning till att du är så omtyckt och älskad. Alla förstår att du är äkta och jordnära. Jag har aldrig träffat en så genuin person som du.

Att han nu är beredd att ge upp sitt vanliga liv för att gifta sig med en blivande drottning beror bara på kärlek, säger han.

– Man kan inte tacka nej till kärleken när den är så stark.

Spekulationer om barn

De inser att de tillsammans i strålkastarljuset kommer att få utstå prövningar och att spekulationer kring en framtida graviditet kommer att ta fart så fort de är gifta.

– Vi måste vara inställda på att det kommer att bli så och ha förståelse för det. För att klara det får vi se till att ta hand om vår relation och tala mycket med varandra, säger Daniel.

– Men vi får också försöka att ta det som det kommer. Vi är otroligt barnkära båda två och det är klart att det är ens största dröm att få bilda familj, men det ligger långt fram i tiden, tillägger kronprinsessan.

Det hon främst tänker på när det gäller den närmaste framtiden med Daniel är att hon nu inte längre behöver fullfölja så många av sina plikter ensam.

– Jag ser väldigt mycket fram emot att få ha Daniel vid min sida som stöd, men också att äntligen få dela alla mina upplevelser tillsammans med honom.

Denna nyhet skickades som

sms-flash den 24/2 kl. 13.57

Beställ nyhetsflash du också

TT

ANNONS

Upptäck nyinkommet mode till bra priser hos Cellbes!

Extern länk från Cellbes

Till Cellbes

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Kronprinsessan Victorias bröllop

ÄMNEN I ARTIKELN

Kronprinsessan Victorias bröllop

Kronprinsessan Victoria