"Ta bort maskerings- tejpen så fort du är klar"

Superfixaren Timell bjuder på sina bästa målartips

Martin Timell tog täten för alla hemmafixare i tv när han för tolv år sedan blev programledare för ”Äntligen Hemma” och är sedan länge hela Sveriges pysslarnisse.

– Det viktigaste när du målar om är underlaget. Sen måste man inte måla alla väggar i samma färg vilket många verkar tro, säger han.

Martin Timell.
Martin Timell.

I mars är Martin Timell tillbaka i tv för att inspirera oss att fixa till våra hem då den 24:e säsongen av programmet "Äntligen hemma" drar i gång.

Hur känns det att ha inspirerat så många att dra på sig snickarbyxorna?

– Det känns ohyggligt roligt att det är kul att det håller än – efter tolv år. Det är jag väldigt stolt över, säger Martin Timell.

Känns det fortfarande lika roligt att bygga, måla och fixa?

– Ja, utan tvekan! Men allra roligast är att arbeta med lite större saker. Jag är inte mycket för finsnickeri, jag vill se resultat.

Klarar alla av att måla om sitt hem?

– Ja absolut! Det allra värsta som kan hända är att du får göra om det, och det är inte så farligt.

Vad är allra viktigast att tänka på när man ska måla om hemma?

– Det blir inte bättre än underlaget är, så är det bara. Sedan behöver du inte alls måla alla väggar i samma färg vilket många verkar tro. Du kan förslagsvis sätta kakel eller sjögräs på en väg och måla resten, säger Martin Timell.

… och när man väl satt igång?

– Se till att ta bort maskeringstejpen så fort du målat klart, det vill säga när färgen ännu är blöt. Annars kan färgen följa med när du drar bort tejpen, vilket inte är så snyggt. Det är även viktigt att inte snåla med färgen. Det ska vara rikligt med färg på penseln, säger han.

Hur ofta får du förfrågningar om att hjälpa folk i sina hem?

– Varje dag! säger Martin och skrattar.

Martin Timells bästa målartips

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN