Cecilia: Alla skrek, det var fruktansvärt

NYHETER

Vid sjutiden i går kväll såg vittnen hur den sexårige pojken hängde ut genom fönstret på sjätte våningen.

– Han tappade taget med ena handen, dinglade med benen och försökte dra sig tillbaka. När han föll så skrek hela torget till, det var fruktansvärt, säger Cecilia Lindh.

Foto: Vittnet Cecilia Lindh som stod på marken nedanför berättar att pojken hade hängt utanför fönstret i flera minuter när han föll.

Många människor blev i går kväll vittnen till dramat på Brunnsbotorget i Göteborg.

Så fort pojken upptäckts larmades polisen, som var på plats efter bara någon minut.

Hon såg fallet

– Poliserna som kom till platsen såg hur pojken hängde i fönstret och sprang upp till lägenheten på sjätte våningen och tog sig in. De sparkade in dörren till sex-åringens rum, men hann inte fram till fönstret i tid, säger Pia Goksöyr vid Göteborgspolisen.

Eivor Persson, 70, som bor i huset såg den lilla pojken falla.

– Jag hörde hur det var ett himla liv utanför fönstret och gick ut på balkongen. Jag kunde inte se pojken, men såg massa människor på marken. Sedan såg jag bara hur pojken kom fallande, säger hon.

”En riktig hjälte”

Cecilia Lindh berättar för Aftonbladet att pojken hade hängt i flera minuter. Själv stod hon på marken och kunde inget göra när pojken plötsligt föll.

Men närmare tjugo meter längre ner hade ett av vittnena klättrat upp på ett plåttak. När pojken föll fick han honom över sig och lyckades dämpa fallet.

Pojken föll vidare ner på marken, men klarade sig med en bruten arm.

– Mannen räddade sannolikt pojkens liv. Han är

en riktig hjälte, säger Pia Goksöyr.