Svininfluensan

Influensautbrott på skola i Sundsvall

NYHETER

Stockholm. Ännu en skola har drabbats av ett utbrott av svininfluensa. Det handlar om Bergsåker skola i Sundsvall som nyligen deltog i samma innebandyturnering som den skola i Skellefteå som senare drabbades hårt, uppger SVT:s Mittnytt. I går var 74 av drygt 300 elever på högstadiet sjukanmälda.

– Några elever har konstaterad influensa, men det förekommer också vanliga förkylningar just nu, säger rektor Björn Barkå till Mittnytt.

Massvaccinering mot svininfluensan har inletts runtom i landet, och en rundringning som Dagens Nyheter gjort bland riksdagsledamöter visar att en stor majoritet av dessa kommer att vaccinera sig.

Varannan tänker vaccinera sig

I enkäten som besvarats av 70 procent av riksdagsmännen sade 73 procent att de ska vaccinera sig. Mest positiva är folkhälsominister Maria Larssons (KD) partikamrater, där alla som svarat säger att de ska vaccinera sig. Men trots att många tänker vaccinera sig når inte ens riksdagsmännen upp till de 80 procent som krävs för att skyddseffekten, enligt Smittskyddsinstitutet, ska bli god. Av resten av svenskarna tänker bara varannan vaccinera sig, visar en tidigare undersökning.

TT

ANNONS

Hemmatest Covid-19 Antigentest finns nu i lager med SNABB leverans.

Extern länk från Quicktest

Köp här

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Svininfluensan

ÄMNEN I ARTIKELN

Svininfluensan