Flickan tvingades sitta i en hundbur

avLinda Hjertén

NYHETER

Slogs med kedjor och behandlades som ett djur – nu möter hon sina föräldrar i rätten

Foto: stella pictures

Tortyren började när den danska flickan var nio år.

Hon piskades med cykelkedjor och klädhängare, hölls fast under vatten och tvingades sitta inlåst i en hundbur.

– Jag grät när de slog mig, men då slog de bara ännu hårdare, säger flickan.

I dag togs fallet upp i hovrätten i Ålborg, Danmark, dit föräldrarna överklagat den tidigare fällande domen på fem månader, skriver ekstrabladet.dk.

Det är en utstuderad och fyra år lång tortyr som flickans föräldrar anklagas för och den ska ha pågått i familjens hem, en alldaglig villa i en by på Nordjylland i Danmark.

"Slog tills jag svimmade"

Flickan är nu 13 år gammal och i dag mötte hon sin 44-åriga styvpappa, som är pedagog, och sin 43-åriga mamma, som är sjuksköterska, i hovrätten.

– De slog mig båda två. Både i huvudet och på kroppen. En gång slog de så hårt att jag svimmade. När jag vaknade skällde de ut mig, sa flickan i dag i hovrätten enligt ekstrabladet.dk.

Låstes in i hundbur

Föräldrarna anklagas för att ha torterat och mobbat dottern från det han hon var nio år. Hon fick ofta stryk och förnedrades inför sina andra syskon. Styvpappan kunde "disciplinera" dottern genom att hålla hennes huvud under vattenytan i badkaret, tvinga henne att göra om hushållsuppgifter mitt i natten och spärra in henne i en hundbur på tomten.

– Jag grät när de slog mig, men då slog de bara ännu hårdare. Jag vågade inte göra motstånd, säger hon.

Flickan sa i dag i rättssalen att när hon tvingades sitta i hundburen väckte de henne med slag och genom att kasta kallt vatten på henne när hon somnat.

Satt ensam i mörker

Hon låstes även in på en toalett.

– En gång fick jag sitta på gästtoaletten i sex timmar i mörkret.

På kvällarna tvingades flickan massera sina föräldrars fötter.

– Men när de tröttnade på massagen sparkade de mig i huvudet, säger hon.

Flickans skola larmade

Föräldrarna nekar till misshandeln. Mamman kallar sin dotter märklig och säger att hon ofta ramlat och slagit sig och därför fått blåmärken.

Men både grannar och släktingar till familjen tror på flickan och har bevittnat hur hon blivit slagen. Även flickans skola har tidigare larmat de sociala myndigheterna.

Det var styvpappans mamma som tills slut anmälde sin son och hans fru.