Sista bilden – med vännerna

– En ond man har gjort något

En filmsnutt på finlandsfärjan Amorellas övervakningskamera.

Det är det sista spåret efter KTH-studenten Xun Xu, 25.

– Vi har letat överallt. Någon ond man måste ha gjort något med henne, säger en vän.

Banden till Sverige var starka.

Trots att Xun Xu, eller ”Katten”, som hennes vänner kallar henne, hade flyttat till Holland för två år sedan så fortsatte hon att återvända hit.

– Hon älskade att vara här. Hon läste till ingenjör på Tekniska högskolan i Stockholm och då bodde vi tillsammans. Varje gång hon hälsade på mig så brukade vi åka finlandsfärja, säger vännen Lei Ge.

Till Åbo

Så även den ödesdigra natten till den 21 mars. Xun, Lei och två andra tjejkompisar gick ombord på Viking Line-färjan Amorella strax före åttatiden på fredagskvällen.

– Vi började med att gå till taxfree-butiken och köpte cider och chips. Sedan satt vi och pratade i hytten innan vi började spela på pokermaskinerna.

– Vi var ganska trötta så vi gick till hytten tidigt.

När vi låg och pratade berättade ”Katten” om hur mycket hon saknade solnedgångarna här uppe, säger Lei.

När hon vaknade var vännen spårlöst försvunnen. Hennes väska och plånbok låg kvar i hytten.

Var inte orolig först

– Först var jag inte orolig, eftersom jag trodde att hon var ute och gick. Sen kom våra andra två kompisar till hytten och ingen hade sett henne. När det närmade sig lunch så började vi leta. Vi gick igenom hela färjan och sökte efter henne, säger Lei.

Klockan fem på kvällen gick de slutligen och anmälde henne försvunnen. Enligt Viking Line fångades 25-åringen på Amorellas övervakningskameror klockan 06.20. Vid halv åtta på morgonen gjorde sedan färjan ett kortare stopp i Åbo.

– Men det fanns ingen anledning för henne att kliva av där, säger Lei.

Hon har nu vänt sig till bland annat ”Efterlyst” och startat flera forum på nätet där hon efterlyser sin vän.

– Xun Xu var jätteglad. Hon skulle aldrig ta livet av sig. Något annat måste ha hänt henne. En elak man måste ha gjort något med henne.

Publisert: