Någon torktumlade ihjäl Mee

Lillemor la sig och sov i soffan för att höra när katten Mee kom tillbaka och plingade med bjällran runt halsen.

Men istället vaknade hon av att någon ringde på hennes dörr mitt i natten.

Med beskedet att hennes katt låg död i torktumlaren.

I nästa vecka ska Lillemor Öhman flytta.

Hon vill inte bo kvar i sin lägenhet i Söderhamn och klarar knappt av att gå förbi tvättrummet.

Ligger i torktumlaren

I onsdags smet hennes katt Mee ut ur lägenheten på kvällen. Hon letade och ropade, men Mee, som alltid brukade komma när hon kallade, dök inte upp.

När mörkret föll satte Lillemor fram lite mat för att locka fram honom och lät fönstret stå öppet. Hon lade sig i soffan och somnade till.

Strax efter klockan ett på natten ringde det på dörren. Utanför stod en man med ett rött och silvrigt katthalsband med en bjällra och en kapsyl med Lillemors namn i handen.

– Din katt ligger i torktumlaren, sa han.

Var alldeles blodigt

Då ringde hon sin pappa, som också bor i området Norrberga, för att han skulle gå dit och kolla om det verkligen var hennes Mee. Hennes katt. Hennes ögonsten.

Det var det.

– Det var alldeles blodigt inuti och imma på ruta så det var inte länge sedan det hade hänt. Jag lyfte inte ut den, jag tyckte att det var så otäckt att polisen fick göra det när de kom, säger John Öhman.

Vill veta vem som gjort det

Lillemor Öhmna fick Mee förra vintern av en familj som flyttade och inte kunde ta honom med sig. I april fyllde han tre år.

Han var Lillemors första katt.

– Han var så rädd till en början men extremt duktig. Om han någon gång råkade kissa inomhus talade han om det, säger hon.

Djurplågeriet är polisanmält.

– Jag vill bara veta vem det är. Jag har så mycket vrede mot den som gjort det. Men det hjälper inte mig att få tillbaka Mee. Han var min ögonsten.

– Jag sover inte riktigt och är inte riktigt mig själv. Det här är avsiktligt. Någon som inte har något hjärta alls som har gjort det, säger hon.

Publisert: