Nyheter

Mazarin? – Jag fick inte ens ett tack

Av: 

Anna Petersson

NYHETER

Läsarna berättar om sina värsta avtackningar

I måndags berättade Aftonbladet om den anställde som fick en mazarin efter 25 års tjänst – här berättar läsarna om sina värsta "tack" från chefen.

Först blev elva personer uppsagda – sedan bjöd chefen på middag när han visste att ingen kunde komma. En av läsarna berättar hur det gick till när han slutade på sitt jobb Musik i Syd:

”Elva musiker blev uppsagda från sina musikertjänster, några hade 35-40 år i tjänst. Ingen blev avtackad. Första arbetslösa dagen var vi tvungna att inställa oss på Arbetsförmedlingen för registering, då passade VD:n på att inbjuda till lunch som ingen kunde gå till!” skriver läsaren.

Fick inte tack

En annan läsare var med om att en kollega slutade efter 30 år – utan att någon sa ett ord:

”En mazarin var banne mej mer än vad min kollega fick när hon gick i pension. Hon hade jobbat där i 30 år och fick inte ens ett handslag eller ett muntligt tack från kontoret. Det var vi kollegor som samlade ihop till en avtackningspresent och tackade av henne, skriver signaturen marysomeone.”

Andra läsare tycker att man ska vara glad över att man har haft ett fast jobb i 25 år:

”Dagens I-landsproblem! Människor svälter runt om i världen och skulle döda för ett arbete och Svenskarna grinar över en utebliven guldklocka”, skriver signaturen nek.

Guldklocka mossigt

Många blir upprörda över att det inte sparas lika mycket bland cheferna på företag:

"Nästa vecka, när någon ur ledningsgruppen "slutar", kommer det att serveras Mazarin med Fallskärm och Kaffe med Bonus", skriver signaturen Stroganoff.

Andra tycker hur som helst att det är mossigt med guldklocka:

”Finns det fortfarande företag som ger en anställd en guldklocka år 2009, låter tidigt 60-tal i mina öron. Skulle kännas pinsamt att få en sån att lägga i byrålådan, gärna en månad i Thailand istället”, skriver en läsare.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och skönhet - handla allt inför sommaren hos MEDS här.

MEDS

Publisert: