Nyheter

Läsarna: Reinfeldt kvällens segrare

Av: 

Sofia Ström

NYHETER

Fick nästan häften av rösterna

Reinfeldt vann stort, om läsarna får bestämma.

Men den efterföljande debatten på Aftonbladets webb kretsade kring sakfrågorna.

Euro, skolan och fildelning. Debatten fortsatte bland Aftonbladets läsare efter att SVT:s Agenda stängde av kamerorna i tv-huset.

Statsminister Fredrik Reinfeldt (M) vann kvällens partiledardebatt enligt de drygt 22 000 personer som röstade på aftonbladet.se.

Mer energi

Men trots de övertygande siffrorna fick han också kritik:

"Nog var oppositionen mer förtroendeingivande än borgarna. Det krävs dock mer energi, våga stå för en solidarisk politik. Ett löfte om en statlig bank som inte sysslar med vare sig ockerverksamhet eller oansvarig utlåning, vore heller inte helt fel!" skriver BluesMicke.

"Debatten som helhet tyckte jag att högern vann men inte med stor marginal", skriver ZyClave, 19 år.

Ohly nära att besegra Sahlin

Glappet till Mona Sahlin, som kom tvåa, var stort.

"Sahlin ser och uttrycker sig väldigt tröttsamt. Det är oseriöst att utlova lyxliv för svenskar i en kristid så som Vänsterkartellen gör", skriver anmälviperfan, 38 år.

Trea kom Lars Ohly med nästan lika många röster.

– Jag tror Ohly framstår som gemytlig och vinner sympatier genom sina oneliners och att han attackerar snarare än förklarar, säger Aftonbladets politiska kommentator Lena Mellin.

Sämst gick det för Göran Hägglund enligt Aftonbladets läsare.

– Göran Hägglund brukar klara sig bra i debatter och framstår som sympatisk och humoristisk. I dag kan han ha förlorat på att han fastnade lite i att försvara sitt eget, och att han inte attackerade så mycket, säger Mellin.

Skolpolitik och Ipred

Debatten på Aftonbladets webb fortsatte efter programmet och kretsade mycket kring miljö, euro – och skolpolitik.

"Tummen upp för Björklund!! Hellre yrkesutbildningar där man kan välja om man vill läsa ämnen som är ett måste för högskolan än att man måste läsa dessa teoretiska ämnen när ungdomarna hoppar av skolan alltför ofta på grund av att de är skoltrötta!Landspöjken, 21 år .

" Gahh, spyr på den där björklund snart... horribel skolpolitik, aldrig varit med om värre. När hela Europa har utbildning som strategi för ökad sysselsättningen drar denna regering ner på allt som heter utbildning, skriver christoffer1OO, 22 år.

Men mest skrevs läsarna om fildelning:

"Fildelningsfrågan kommer nog att bli högerns fall 2010. Tyvär verkar ingen av partiledarna riktigt förstå hur det hela fungerar... Tror de måste gå på en "fildelningskurs för nybörjare" hehe :)" skriver ZyClave, 19 år.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför el och sänk din elkostnad på några få minuter via Compricer nu!

Compricer

Publisert: