Nyheter

Trafikkaos väntas efter Swedish House Mafia och AIK-Napoli

Av: 

Johannes Selåker

Sara Lindström

NYHETER

30 extrainsatta bussar och 10 extra pendeltåg ska rädda Solna från trafikkaos i kväll.

– Det finns risk för väldigt långa köer, säger Jesper Pettersson, pressansvarig på SL.

När Sverige mötte England i fotboll på Friends Arena uppstod trafikkaos.

I kväll fylls arenan av 35 000 Swedish House Mafia-fans. Dessutom kommer 25 000 personer till Råsunda för att se AIK:s sista match på den gamla hemmaarenan.

Personer som jobbar med trafiken till och från området räknar med en repris av förra veckans kaos.

På SL försöker man rädda situationen med 30 extrainsatta bussar och 10 extra pendeltåg.

– Vi har förlängt trafiktiden på tunnelbanans blå linje. Också pendeltågen har senare avgångar än vanligt. Men det gäller bara mellan Solna och centralen. Ska man vidare gäller ordinarie nattrafik, säger Jesper Pettersson, pressansvarig på SL.

– Det kommer bli väldigt många som ska åka samtidigt, det står helt klart. Om man lämnar arenan sent kan hemresan ta lång tid, varnar Pettersson.

På Polisen sätter man sin tro – till turen.

– Fotbollsmatchen slutar förhoppningsvis före. Vi räknar med att hinna få iväg alla innan spelningen på Friends, säger Kjell Lindgren på Polisen i västerort.

Färdtjänstkunder fick vänta

Området runt Friends Arena är avstängt för biltrafik. Något som förra gången ställde till det för taxibolagen.

– Vi har extra mycket bilar inne, men det hjälper inte om det inte fungerar logistikmässigt. Senast fick bilarna inte komma in på området, kunder som skulle hämtas med färdtjänst fick vänta i två timmar. Vi har fått löfte om att det ska fungera bättre nu, vi får se, säger Frederick Scholander, informationsansvarig på Taxi020.

På Polisen lovar man nu att färdtjänstbilarna ska prioriteras.

– Arrangören har lovat att ta hand om det. Och vi hjälper till om det behövs, säger Kjell Lindgren på Polisen i västerort.

"Alla kan inte komma med tunnelbana"

Stockholms läns Bussbranschförenings ordförande Johan Ekman sågade kaoset efter fotbollen. I ett pressmeddelande skrev han "Istället för att åstadkomma ett välkomnande besöksmål gör man självmål!" efter att tillresande med buss fått promenera över 2 kilometer till arenan.

– Jag hoppas de löst alla bekymmer. Det verkar ju tro det själva. Men de måste förstå att det här är ett infrastrukturproblem, alla besökare inte kan komma med tunnelbana, säger han inför helgens spelningar med Swedish House Mafia.

Chartrade bussar har lovats tillträdde till området.

ANNONS EXTERN LÄNK

Just nu upp till 50 % på utvalda glas hos Cervera – handla här

Cervera

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter