Ännu ett storbråk för Lambertz

NYHETER

För tio dagar sen var han i storbråk med Leif GW Persson om Thomas Quick.

Ikväll var det dags igen när Göran Lambertz mötte Leif Silbersky i SVT:s "Debatt".

Foto: Leif Silbersky och Göran Lambertz i kvällens ”Debatt” i SVT.

Bråket som handlar om Thomas Quick är skyldig eller inte fortsätter. I SVT:s "Debatt" fick justitierådet Göran Lambertz ännu en gång stå till svars för sin artikel på Dagens Nyheters debattsida för drygt en vecka sedan.

Försvarade sig i SVT

I artikeln tog Lambertz upp fem punkter som han menar visar på att Quick kan vara skyldig. Något han fick försvara under debatten i SVT.

– Jag tycker att man har dragit förhastade och väldigt ofta felaktiga slutsatser av det som har kommit fram. Det finns ett stort utrymme för att peka på att det finns stark bevisning mot honom. Jag vill försöka att vända skutan rätt, jag tycker att det har gått så snett att det blev samhällsfarligt, sa Lambertz.

”Intellektuell härdsmälta”

Advokaten Leif Silberskys replik lät inte vänta på sig:

– Det låter vackert det du säger, det är bara det att det är 100 procent fel, sa han och fortsatte:

– Det är en lysande jurist, Göran Lambertz, och så drivs han in i en situation där han ger uttryck för en intellektuell härdsmälta. Det finns bara en sak han kan göra för att få tillbaka förtroendet, och det är att göra en pudel.

Även Filters chefredaktör, Mattias Göransson, som arbetade tillsammans med Hannes Råstam om Thomas Quick-boken, var kritisk.

– Han har förlorat sin heder. När han skrev på DN debatt tog han upp fem punkter, alla är helt avvisade.

Under debatten framkom att Göran Lambertz skrivit ännu en debattartikel som ska publiceras i Dagens Nyheter under morgondagen.