Nyheter

Fler kändisar länkade till Englands sexhärva

Av: 

Josefin Westin

NYHETER

Han var en av 70-talets största popstjärnor.

Och för två år sedan släpptes han fri efter att ha avtjänat ett fängelsestraff för sexbrott mot två flickor.

Här grips Gary Glitter, 68, i sitt hem misstänkt för inblandning i tv-profilen Jimmy Savile sexhärva.

Sexhärvan med den bortgångne BBC-stjärnan, Jimmy Savile, utvidgas allt mer. Tidigt i morse greps en annan av Storbritanniens stora stjärnor. Gary Glitter, 68, fördes ut ur sin bostad i London av polisen. Enligt uppgifter till brittisk press misstänks han för sexbrott i Savile-skandalen.

Efter fem timmar på polisstationen i London släpptes Gary Glitter återigen på fri fot mot borgen, enligt Sky News.

Polisen är mycket förtegen om fallet och uppger bara att det rör sig om en man i 60-årsåldern, uppger Daily Mail.

Sålde 18 miljoner skivor

Artisten Gary Glitter, som egentligen heter Paul Gadd, hade en framgångsrik karriär på 1970-talet som popstjärna.

Han genombrott kom med hitlåten "Rock and roll" och nådde topp tio-listorna i både USA och Storbritannien. När han var som bäst sålde hans glamrock 18 miljoner skivor under bara fem år.

På den tiden var Paul Gadd ett modeorakel på scen med höga platåskor och stort hår. När glamrocken ebbade ut förlorade han sin stjärnstatus. Snabbt var han i skilsmässa med frun, bankrutt och alkoholist, enligt Daily Mail.

Dömdes för sexbrott

På 80- och 90-talet försökte han göra comeback vid flera tillfällen.

Först 2005 fick han stora rubriker igen, men inte tack vare sin musik. Paul Gadd hade dömts till tre års fängelse för sexbrott mot två flickor, 10 och 11 år gamla i Vietnam. Två år senare återvände han till Storbritannien under stort tumult.

Nu står han alltså återigen anklagad för inblandning i en sexhärva, som nystades upp nyligen, ett år efter den folkkäre tv-profilen Jimmy Saviles död. Savile anklagas för att ha begått upprepade övergrepp på ett barnpsykiatriskt sjukhus och i en husvagn han parkerat utanför en skolgård. För en vecka sedan inledde polisen en utredning med anledning av Savile. Då hade utredarna redan identifierat 200 potentiella offer – som nu stigit till 300 personer.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den nya muminmuggen 2021 finns hos Cervera – förhandsboka nu!

Cervera

Publisert: