”Skridskois på vägarna”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2010-02-26

Till mångas jubel har stora delar av Götaland och Svealand nu fått plusgrader.

Men väderomslaget har gjort vägarna glashala.

Natten till i dag inträffade flera olyckor.

SMHI har för dagen utfärdat nya vädervarningar för stora delar av Mellansverige och västra Sverige. Snöfall och underkylt regn i kombination med stigande temperaturer medför risk för snö- och ishalka.

Flera trafikolyckor inträffade i Jönköpings län under natten, men inga med allvarliga personskador. SOS Alarm beskrev det som att det var "skridskois" på vägarna.

Rasade ihop

I Eksjö rasade en förrådsbyggnad på Furustigen ihop av snötyngden, men inga människor skadades. Polisen uppgav att endast några husvagnar fanns därinne.

Delar av taket på en friskvårdsanläggning i Nyköping rasade också under natten på grund av snön, enligt SOS Alarm. Men ingen människa kom till skada.

Även i delar av Värmland var det halt, och under natten åkte en lastbil av E 18 väster om Grums. Men ingen person skadades allvarligt, enligt polisen.

I Västra Götaland skedde också en del avåkningar före midnatt, men inga med allvarliga personskador. Även till bostadsjourer, som SOS Alarm i regionen har hand om, kom samtal om vattenläckage från tak.

Tre kilometer söder om Järna i Södertäljekommune körde en personbil på två islandshästar på fredagsmorgonen.

Djuren låg kvar skadade på vägen efter olyckan på , men ingen människa skadades. Ett av djuren var i så pass dåligt skick att det avlivades.

Fortsatt sent

SJ brottas med fortsatta förseningar och andra störningar på många tåglinjer efter helgens snöoväder och kyla, men antalet inställda avgångar har minskat kraftigt.

Någon prognos för när tågen kan gå som de ska har inte SJ i nuläget.

Har du haft någon av de farliga barnvagnarna - och råkat illa
ut?
Hitta.se - Sveriges Privatpersoner och
Företag
Så är läget på
vägarna

Följ ämnen i artikeln