”Alltid provocerar den någon”

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Kändisarna om deras privata profilbilder på Facebook

1 av 5 | Foto: privat
Anna Books profilbild på sin privata Facebook.

Anna Book, 40 år, artist.

– Jag ville bjuda på mig själv. I vanliga fall brukar jag ha enkla bilder på mig själv så att man ser vem det är. Eller med barnen eller min man.

– Nu har jag fyllt fyrtio år och vi tog den här bilden efter att jag uppträtt i Dansfeber som Christina Aguilera. Alltid provocerar den någon.

Jag tycker du liknar Marilyn Monroe.

– Åh, vad söt du är. Fotografen sa att jag såg ut som Anna Nicole Smith. Det måste vara tuttarna.

Aftonbladets kategorisering: "Jag är mamma, men jag är het-bilden"

Joacim Cans, 40 år, sångare.

– Jag tog bara en bild som såg cool ut. Det är från en bra konsert i somras och den är tagen av en proffsfotograf som jag känner. Det är fart i bilden.

– Jag lade upp den i förra veckan efter att jag beskurit den. I vanliga fall lägger jag gärna upp amatörbilder, till exempel när jag har monstermask på mig.

– Det är inte så viktigt med Facebook, det kan bli lite överdrivet. Innan jag bytte till den här hade jag haft samma bild i flera månader.

Aftonbladets kategorisering: "Jag i mitt esse-bilden"

Bingo Rimér, 35 år, fotograf.

– Jag vill visa upp mig som lycklig, lugn och städad tvåbarnspappa. För tio år sedan hade jag valt en bild med nakna tjejer.

– Jag byter bild 1-2 gånger i månaden. Det är viktigt att ha en bra profilbild. Framförallt för de som vill etablera sig i det sociala nätverket.

– Jag är så populär (Bingo har 4 978 vänner på Facebook, reds anm.) så jag hade kunnat ha en bajskorv och det hade ändå funkat.

Aftonbladets kategorisering: En klassisk "I'm a family man"-bild.

Molly Sandén, 18 år, artist.

– Detta är en av få bilder där jag inte ler mitt vanliga "go och glad kexchoklad"-leende. Jag visar inte tänderna.

– Den representerar mig som jag är. Jag ler men är ändå allvarlig.

– Jag byter bild då och då. Det är inte så jätteviktigt, jag har haft en bild på mig själv där jag gör värsta grimasen och har på mig en Sven Ingvars-tröja.

Aftonbladets kategorisering: "Jag har god tillgång till proffsfotografer"-bilden.

Kevin Borg, 24, artist.

– Jag har en massa bilder att välja mellan men valde den här eftersom jag tycker att jag ser bra ut på den. Den är tagen av en fotograf i en studio. Jag tror att det är viktigt att ha en ganska alldagligt porträtt på sig på facebook, särskilt när man är känd. Det är den bilden som mina fans och min familj ser. När man ska ta bilder till en ny skiva eller en ny singel, då kan man överdriva lite och våga spexa till det.

– Den visar mig som jag är. Jag är och ser vanlig ut. Man ska inte försöka vara en annan person än man är, exempelvis med stora solglasögon, sprejat hår eller leka John Bon Jovi. Men jag måste byta foto, den är över 1,5 år gammal. Jag byter inte bild så ofta, men nu nu spelar jag in en ny skiva och vi har tagit en massa nya foton. Jag kommer ta en bild därifrån att lägga ut på facebook.

Aftonbladets kategorisering: ”Varför byta bild när jag vet att jag är snygg”-bilden.

Publicerad: