Begärs häktad för mord på sin mamma

NYHETER

17-årig pojke misstänks för mord i torsdags

Den 41-åriga kvinnan hittades död i hallen hemma i radhuset med en hammare och en kniv bredvid sig.

Nu begärs hennes 17-årige son häktad för mordet.

Foto: Den 41-åriga kvinnan levde tillbakadraget. I torsdags slog en anhörig larm efter att ha upptäckt hennes kropp genom ett fönster. Här genomför polisen en teknisk undersökning i radhusområdet i Sollentuna norr om Stockholm.

I torsdags hittades den 41-åriga kvinnan död i radhuset i Sollentuna.

Det var hennes pappa som fann henne. När han inte hört något av henne under veckan beslöt han sig för att åka hem till dottern.

Rymt från behandlingshem

Genom ett fönster såg han henne ligga död i hallen.

Hon hade svåra skador i huvudet och intill kroppen låg en hammare och en kniv.

Misstankarna riktades snart mot kvinnans 17-årige son som nyligen rymt från det behandlingshem i Bergsslagen där han tvångsvårdades.

Närt hat

Två dagar efter det misstänkta mordet kunde den unge mannen gripas i trakten av Hjo.

I dag begärdes han häktad på sannolika skäl misstänkt för mordet som polisen tror inträffade någon gång under onsdagen eller torsdagen.

Den 17-årige sonen har en lång historia av problem och enligt polisuppgifter till Aftonbladet ska pojken närt ett hat mot sin mamma.

Han har trots sin låga ålder anmälts för flera brott förut, bland annat flera fall av skadegörelse, misshandel och brott mot knivlagen.

I riskzonen

I april 2008 blev 17-åringen omhändertagen enligt lagen om vård av unga (LVU) och placerades på ett behandlingshem i Bergslagen.

I ett yttrande från socialtjänsten beskrivs han som en pojke i riskzonen. Där framgår att han har aggressionsproblem och en positiv inställning till våld. Han har haft lätt att hamna i bråk sedan han var liten och han känner sig ofta missförstådd och orättvist behandlad. 17-åringen uppfyller enligt utredningen kriterierna för både autism och ADHD.

I morgon äger häktningsförhandlingen mot 17-åringen rum.