Här hyllas Maria Wetterstrand

Av: Anette Holmqvist

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Wetterstrand fick tummen upp av Sahlin – och tv-tittarna

1 av 8
tillfrågade att de blivit mer positiva till partiet, visar Aftonbladet/Sifo. Det är rekord i årets valrörelse – och ännu en anledning för miljöpartisterna att höja sina glas på krogen Torget i Gamla stan. SKÅL FÖR SUCCÉN! |Miljöpartisterna har all anledning att fira sitt språkrör. Efter gårdagens utfrågning i SVT uppger nämligen 32 procent av de

Vännerna skålade för Maria Wetterstrand, 36, efter tv-utfrågningen.

Innan dess fick hon tummen upp på sms av de rödgröna partiledarkollegerna.

– Lasse och Mona säger bara snälla saker, säger hon.

Det var inte bara hennes egen mamma och de andra rödgröna partiledarna som gav Maria Wetterstrand klart godkänt i tv-utfrågningen.

Rekord i valrörelsen

I Aftonbladet/Sifo får hon betyget 3,5 av tittarna, vilket är i nivå med Mona Sahlin.

Att så många som 32 procent dessutom uppger att utfrågningen gjort dem mer positiva till Miljöpartiet – rekord i årets valrörelse – får henne att le stort.

– Det måste väl ändå vara det viktigaste? Det är ju oss man röstar på, inte mig personligen.

I debatten pressades språkröret om bensinskatten, kärnkraften och ett möjligt samarbete med alliansen om Sverigedemokraterna kommer in i riksdagen. Den senare frågan slog hon i från sig gång på gång:

Förberett sig noga

– Jag fick inga frågor som jag inte hade väntat mig. Men jag tycker att det är synd att jag inte tog chansen att prata om de stora globala utmaningar vi står inför.

Innan hon satte sig i studion hade hon förberett sig på en rad olika sätt. Bland annat hade medarbetarna Kristoffer Talltorp och Caroline Kling iklätt sig rollerna som programledarna Mats Knutson och Anna Hedenmo – och pepprat henne med frågor tre timmar i sträck.

Efter att också ha svarat på lyssnarfrågor i Karlavagnen hoppade hon vid 23.30-tiden in i en Säpobil som tog henne till krogen Torget i Gamla stan där flera vänner och partikamrater väntade. På bordet stod champagne och höga glas. Wetterstrand själv valde en Guinness-öl.

Mycket nöjd

– Det är det jag dricker när jag dricker alkohol. Annars föredrar jag vatten eller ginger ale, säger hon.

Mikaela Valtersson, partiets ekonomiska talesperson och trolig efterträdare på posten som språkrör, var även hon mycket nöjd med tv-insatsen:

– Maria var jättebra. Tydlig och offensiv i en rad frågor.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN