Brödernas sista färd

avNivette Dawod

NYHETER

Bandidos vaktade kyrkan när Eddie och hans bror Yaacoub Moussa begravdes

1 av 6 | Foto: Lina boström einarsson
Ett sista farväl ”Vi kastar inte ut någon ur kyrkan, alla är välkomna. Det fanns poliser, de kunde ha ingripit om någon skulle ha gjort något brottsligt”, säger kyrkoherde Gabriel Barqasho från S:t Jacob av Nsibin. Under gudtjänsten tackade familjen Moussa för allt stöd de har fått från människor, kyrkan och Assyriska.

SÖDERTÄLJE. Tio dagar efter dubbelmordet begravdes i går fotbollsstjärnan Eddie, 26, och hans bror Yaacoub, 40.

Inne i kyrkan satt sörjande anhöriga till bröderna Moussa.

Utanför vaktade ett trettiotal medlemmar ur Bandidos och X-team.

Över 2 000 människor samlades för att ta farväl av bröderna i den syrisk-ortodoxa kyrkan S:t Jacob av Nsibin i Södertälje. De flesta var klädda i svart och grät öppet ut sin sorg. Men ett 30-tal personer bar västar och tröjor med Bandidos rödgula symbol. Även medlemmar från supportergruppen X-team, där de mördade syskonens bror Dany Moussa, 31, är president, fanns på plats.

– De var brödernas vänner, viskade en kvinna till Aftonbladet.

Ingen misstänkt

Sedan bröderna sköts ihjäl på Café Oasen i Ronna, har det spekulerats om att mordet var en hämndaktion mot Dany, som pekats ut som ansvarig för ett mordförsök mot en ledare i Södertäljenätverket. Men polisen har ännu ingen misstänkt.

En polishelikopter cirkulerade över kyrkan och flera poliser följde det sörjande tåget av människor. Men polisens presstalesman Kjell Lindgren dementerade att det skulle finnas någon hotbild under begravningen.

”Ingen hotbild”

– Vi är främst här för att eskortera begravningsföljet. Bandidos får gå på begravningar som alla andra. De tillhör ju ett nätverk som vi följer, men vi ser ingen hotbild på det sättet.

Superettanlaget Assyriska arrangerade begravningen och nästan samtliga spelare deltog vid ceremonin. Många lämnade kyrkan med tårar i ögonen. Klubbchefen Aydin Aho:

– Även om utredningen pågår var det här ett avslut för oss. Killarna

i laget har verkligen ställt upp för varandra under sorgearbetet.

Under dagens match mot GIF Sundsvall kommer laget att hedra Eddie Moussa.