Har någon sett Ulla och Lennart?

Av: Josefine Hökerberg, TT

Publicerad:
Uppdaterad:

Sågs cykla i väg mot havet

Lennart Lind och Ulla Alish har varit försvunna sedan i torsdags. Polisen ger fallet högsta prioritet eftersom paret lider av sjukdomen alzheimer.
Foto: privat
Lennart Lind och Ulla Alish har varit försvunna sedan i torsdags. Polisen ger fallet högsta prioritet eftersom paret lider av sjukdomen alzheimer.

Ulla Alisch och Lennart Lind försvann spårlöst från hemmet i Falkenberg i torsdags.

Enligt polisen lider båda av alzheimer.

Paret försvann från Falkenberg i torsdags, skriver Hallands Nyheter på nätet. Ulla Alisch och Lennart Lind är båda i 70-årsåldern och uppges lida av demenssjukdomen alzheimer. Polisen har sökt efter paret sedan torsdagskvällen, men vet inte exakt när de försvann.

Sågs cykla i väg

Senast sågs paret cykla i väg i riktning mot havet vid halv-tretiden på torsdagen. Eventuellt sågs de senare vid Hansgårds camping , men efter det upphör spåren. Anhöriga till paret säger att Lennart Lind och Ulla Alisch kan ha fått för sig att de ska cykla till Vilshärad där mannen har ett hus. Lennart bedöms ha fysik för att klara av den cykelturen, men inte Ulla, skriver Hallands nyheter.

Varit borta förut

Paret har försvunnit vid tidigare tillfällen men enligt de anhöriga har de aldrig varit borta så här länge.

Vid tiotiden på fredagskvällen hade polisen fortfarande inte fått in några tips om vart paret har kunnat ta vägen, skriver Hallands Nyheter. Ingen av de två cyklarna har hittats och inte heller något annat som tillhör paret.

– Att hitta cyklarna är högsta prioritet. Har de åkt vilse, drabbats av en olycka eller av annat skäl sökt skydd så bör ju cyklarna finnas längs med vägen, säger Boris Iseborn.

Polisen kommer under natten att söka med hundpatruller, delvis koncentrerat till Hjortsberg som är det område som paret bor i.

– Om de inte hittats imorgon bitti kommer vi att sätta in helikopter i sökandet, säger polisen Boris Iseborn.

Publicerad: